יריות באוויר ואמצעים לפיזור הפגנות: בשכם נמשכו היום (שלישי) המהומות בעיר בעקבות פעילות כוחות הביטחון הפלשתיניים הלילה, שבמהלכה נעצר מבוקש של ישראל ופעיל חמאס, מסעב אשתיה.
המחאה בשעות האחרונות התרכזה בכיכר המרכזית בשכם שהפכה זירת לחימה בין צעירים זועמים לאנשי ביטחון פלשתינים. מאות צעירים וחמושים יצאו לרחובות והתעמתו עם אנשי מנגנוני הביטחון הפלשתיניים.
הם חסמו כבישים וצירים מרכזיים, והשליכו אבנים אל כלי רכב וג'יפים משוריינים של המשטרה ומנגנוני הביטחון שפטרלו בעיר. מעת לעת היו יריות באוויר, והכוחות ניסו להרחיק את המפגינים גם באמצעים לפיזור הפגנות. בשכונות נוספות בעיר נראו הפרות סדר, וצעירים רעולי פנים הבעירו צמיגים.
פעיל החמאס שנעצר:
عاجل| خلال بيان صحفي.. مجموعات عرين الأسود بمدينة نابلس: "نستنكر اعتقال المطارد للاحتلال مصعب اشتية على يد السلطة ونقول لهم بنادقنا موجهة للاحتلال فلا تحرفوها، ونحذر السلطة من أن المساس بمصعب سوف تليه عواقب وخيمة بسببكم". pic.twitter.com/0eC9KrlUNp
— شبكة قدس الإخبارية (@qudsn) September 19, 2022
אחת מתחנות הרדיו בשכם נאלצה להפסיק את שידוריה בשל ירי בסביבת האולפנים.
עיריית שכם ביצעה הערכת מצב ובסיומה הוחלט להשבית את העבודה למעט מקרי חירום. באוניברסיטת אנג'אח בעיר הודיעו כי הלימודים יתקיימו היום מרחוק. חלק מאיגודי העובדים בהם איגוד עורכי הדין החליטו להשבית את עבודתם בשל האירועים.
— فلسطين أون لاين (@pl24online) September 19, 2022
במשפחתו של אשתיה גינו את המעצר ויצאו נגד הרשות: "בושה שהרשות עוצרת לוחמים אחרי שהכיבוש לא הצליח לחסלם כמה פעמים". אביו של מסעב אשתיה טען כי בנו לא היו מבוקש של הרשות כי אם של ישראל. "הופתענו מהמארב שעשו לו".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו