שיגור של טיל איראני מבסיס החלל אימאם חומייני | צילום: איי.פי

צילומי לויין חושפים: ראיות לתאונה קטלנית בשיגור טיל איראני

קצין משמרות המהפכה נהרג באתר בו נערכה טהרן לשיגור של טיל • ההרוג הוגדר על ידי כלי התקשורת במדינה כ"שאהיד" והיה חלק ממערך התעופה והחלל של הארגון

צילומי לוויין שפורסמו הערב (שני) מצביעים על היערכות של טהרן לשיגור טיל לחלל, כך חושפות תמונות שפרסמה חברת האבטחה הפרטית "intel-lab" בעמוד הטוויטר שלה. 

עלי פי הנראה בצילומי הלוויין, איראן נערכה לשיגור של טיל גדול הזקוק לתדלוק ותמיכה חיצונית בבסיס החלל "אימאם חומייני" בהרי סינמאן שבמרכז המדינה. התמונות צולמו בעשירי ביוני. היעדר הודעה על שיגור או הכנות לשיגור מצד טהרן, לצד הודעת כלי התקשורת במדינה על איש מערך החלל של משמרות המהפכה במקום, מעלה את החשד כי תאונה קטלנית, או אפילו פעולת חבלה, התרחשה במתקן בסמוך או בעת השיגור.

צילומי הלוויין לקראת השיגור בבסיס החלל אימאם חומייני,

הקצין שנהרג, מוחמד עבדאוס, קצין בחיל האוויר והחלל של הארגון, נהרג ב"תאונה" במרחק של כמה מאות קילומטרים מהעיר חומיין בנסיבות שלא פורטו. הוא הוגדר על ידי כלי התקשורת האיראני כשהיד ותמונתו הופצה לצד לוגו משמרות המהפכה.

כזכור, אתמול דווח על מותו של "השהיד" עלי כמאני מחיל האוויר והחלל של משמרות המהפכה. לפי הדיווח, כמאני מת בתאונת דרכים בעיר ח'ומיין שבמחוז מרכזי, דרומית לטהרן אחרי "שנים של עבודה אמיתית וחסרת לאות למען עקרונות המהפכה האסלאמית וערכיה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו