"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

איראן: "נקמנו - החשבון עם המשטר הציוני נסגר"

בכיר במשטר האיראני לאל ג'זירה: "אנו מחזיקים בסוריה רק יועצים צבאיים ולא לוקחים חלק בלחימה" • "שיתוף הפעולה בין חמאס לחיזבאללה מאיים על ישראל"

,עודכן
התקיפה הישראלית בסוריה בתחילת החודש // צילום: RETURES

עלי שמחאני, מזכיר המועצה לביטחון לאומי של איראן, דיבר ברשת הטלוויזיה אל ג'זירה בערבית, ואמר כי ישראל כבר שילמה את המחיר על תוקפנותה כנגד היועצים הצבאיים של משמרות המהפכה האיראניות בסוריה.

שמחאני אמר כי כוחות איראניים נמצאים בסוריה לפי הזמנת הממשלה הסורית, על מנת להילחם בטרור. הוא ציין כי הטענות של המשטר הציוני עלתקיפת מחסנים ואתרים לוגיסטיים צבאיים איראניםבסוריה אינן נכונות, שכן איראן מחזיקה בסוריה רק יועצים צבאיים וכי היא אינה לוקחת חלק פעיל בלחימה.

שמחאני הדגיש כי פעולותיו של המשטר הציוני לפגיעה ביועצים הצבאיים של איראן הייתהשגיאה אסטרטגית, וכי אין ספק שבשליחות זו איראן תמלא את משימתה בנחישות.

לדבריו, ישראל כבר שילמה את המחיר על הטעות החמורה הזו והחשבון נסגר. שמחאני לא פירש את דבריו, אך הוא כנראה מתייחסלשיגורי הרקטותשבוצעו לעבר ישראל לפני כשבועיים, המהווים מנקודת המבט האיראנית פעולת תגמול נאותה למול התקיפות הישראליות בסוריה. שמחאני תיאר את התגמול האיראני שכבר בוצע, כ"השלמת המשוואה" מול ישראל.

עלי שמחאני // צילום: Mohammad Ali Marizad

נראה שברקע הדברים עומדים שני מניעים איראניים מרכזיים: הראשון, הוא הלחץ האסטרטגי שבו נתונה איראן עקב יציאת ארה"ב מהסכם הגרעין, המצב הכלכלי הקשה והתפשטות המחאות העממיות כנגד המשטר, אשר מקשים על איראן לפתוח חזית צבאית פעילה נוספת בעת הזו.

המניע השני נובע כנראה מקושי טקטי של איראן להוציא לפועל מתקפה צבאית מוצלחת כנגד ישראל, לאחר שהניסיונות הצבאיים האחרונים הסתיימו למעשה בכישלון איראני.

אפשרות נוספת היא ניסיון איראני "להרדים" את ישראל על מנת להפתיע אותה בתגובה צבאית עתידית, כאשר יבשילו לכך התנאים האסטרטגיים והיכולות הטקטיות.

בכל הנוגע לתמיכת איראן בחיזבאללה ובפלשתינים, ציין שמחאני שאיראן מגינה על הכבוד האסלאמי, שכן חמאס זוכה לתמיכה הכללית של הפלשתינים וחיזבאללה זכה גם הוא להישגים משמעותיים בבחירות בלבנון. לדבריו, שיתוף הפעולה בין שני הארגונים יוצר את ציר ההתנגדות המאיים ביותר על המשטר הציוני.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר