דיווחי מודיעין: רוסיה תפתח במתקפת ענק במזרח אוקראינה - בימים הקרובים

הנשיא זלנסקי התריע מפני המשך התוקפנות הרוסית: "אנו זקוקים לסיוע נוסף על מנת לשרוד את המלחמה הזו" • שיירות ענק של הצבא הרוסי תועדו סמוך לעיר חרקיב • רוסיה העבירה מטוסי קרב מתקדמים מדגם סוחוי 27 לשדות התעופה הקדמיים

הפגזה רוסית בעיר סברודונצק באוקראינה, צילום: איי.אף.פי

באוקראינה מחכים לשלב הבא של הפלישה הרוסית למדינה, כשגורמי מודיעין בקייב ובמדינות זרות מצביעים על כך שמתקפת ענק רוסית, הכוללת מאות משוריינים וטנקים, צפויה להתרחש בימים הקרובים בחבל דונבאס שבמזרח המדינה.

טורי שריון באורך של 12 קילומטרים נצפו מדרוך לעיר חרקיב ובמחוז דונצק, עדות להחשת כוחות רוסיים גדלה לעבר שני מחוזותיה המזרחיים של אוקראינה, דונצק ולוהנסק, שחלקם מוחזק על ידי כוחותיה של קייב וחלקם על ידי רוסיה. חילופי אש עזים נרשמו סמוך לעיר סברודונצק במהלך הלילה אך לא נרשמה התקדמות רוסית לעבר העיר.

שיירות של הצבא הרוסי בדרכן לדונבאס // רויטרס

בנוסף, חיל האוויר הרוסי החל בפריסת מטוסי קרב מתקדמים מדגם סוחוי 27 בשדה התעופה הצבאי וורונז' מלשבו, המשמש את החיל לתקיפות בשטחה של אוקראינה. שדה התעופה עבר הרחבה ושיפוץ על מנת להתמודד עם התנועה האווירית הדרושה למבצעים מורכבים בשטחה של אוקראינה. בנוסף, במוסקבה טענו כי הצליחו להשמיד מערכת הגנה אווירית שסופקה לאוקראינה על ידי אחת ממדינות אירופה, ככל הנראה בהתייחסות למערכת ה-אס-300 שסופקה לצבא אוקראינה על ידי סלובקיה.

מטוסי קרב מדגם סוחוי 27 בשדה התעופה בוורונז',

בעיר חרקיב נהרגו 11 אזרחים בהפגזות של צבא רוסיה. ראש המנהל האזרחי של חרקיב הודיע כי 66 מקרים שונים של הפגזה רוסית, הכוללת ירי טילים, פגזי ארטילריה ופגזי טנקים, נרשמו בעיר מאז שעות הלילה. תיעוד שפורסם מהעיר הראה כי הרוסים השתמשו בפצצות המפזרות מוקשים והרשויות בעיר ביקשו מהתושבים להתרחק מהם.

"עשרות אלפי הרוגים במריופול"

נשיא אוקראינה, ולודימיר זלנסקי, פנה לבעלות בריתה של אוקראינה וביקש סיוע צבאי: "רוסיה לא תעצור אלא אם מישהו יעצור אותה. אנחנו נזדק לעוד עזרה אם אנו רוצים לשרוד את המלחמה הזו. רוסיה השמידה מאות מתקני תשתית חשובים של אוקראינה. איבדנו לפחות 300 בתי חולים".

זלנסקי אמר את הדברים בנאום לפרלמנט הדרו קוריאני וקרא למדינה המזרח אסייתית העשירה לסייע לארצו. "אנחנו צריכים אמצעי לחימה כבדים כמו טנקים ומטוסי קרב, דרום קוריאה מסוגלת לעזור לנו", אמר הנשיא. זלנסקי התייחס גם למצב בעיר מריופול שכותרה ונחרבה בידי הצבא הרוסי ואמר: "במריופול יש כבר עשרות אלפי הרוגים.  העיר נחרבה לגמרי והרוסים לא מאפשרים גישה לשם".

הרס במריופול, צילום: אי.פי

בתוך כך, קנצלר אוסטריה, קארל ניהאמר, צפוי להגיע למוסקבה על מנת להיפגש עם נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין. ניהאמר אמר כי הוא מעוניין לקדם הידברות בין קייב ומוסקבה ולהביא לסיומה של הלחימה במדינה, שגבתה את חייהם של אלפים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר