מפגין אוקראיני בקייב | צילום: Getty Images

פוטין: "מוכנים לדיאלוג"; ראש ממשלת אוקראינה: "התנאים של מוסקבה בלתי אפשריים למימוש"

בנאום שנשא לרגל יום המגן הלאומי, טען נשיא רוסיה כי "המדינה שלנו מוכנה לפתרון דיפלומטי" • יחד עם זאת הזהיר: "האינטרסים והביטחון של אזרחינו הם קו אדום" • יפן ואוסטרליה הודיעו על החלת סנקציות כלכליות על מוסקבה • באוקראינה החלו לגייס אנשי מילואים

הסנקציות מתחילות להשפיע או שמדובר באסטרטגיה מכוונת? בנאום שנשא לאומה הבוקר (רביעי) לרגל יום המגן הלאומי הנחגג ברוסיה, אמר הנשיא פוטין כי מדינתו "מוכנה לדיאלוג בינלאומי פתוח וישיר" סביב נושא המשבר באוקראינה. במקביל, אוסטרליה ויפן הודיעו על החלת סנקציות כלכליות על רוסיה בתגובה להכרה ברפובליקות הבדלניות במזרח אוקראינה.

בדבריו, פוטין טען כי רוסיה עדיין מאמינה בשיח עם המערב: "המדינה שלנו תמיד פתוחה לדיאלוג ישיר וכנה שיוביל לפתרונות דיפלומטיים. אבל אני חוזר ואומר: האינטרסים של רוסיה וביטחון אזרחינו הם קו אדום עבורנו. עד כה, קריאותיה של רוסיה לבניית מערכת ביטחון שוויונית שתגן בצורה מהימנה על כל מדינות העולם, נותרה ללא מענה".

פוטין הכריז רשמית שיכיר בעצמאות המורדים במזרח אוקראינה %2F%2F צילום%3A רויטרס

יחד עם זאת, הנשיא הדגיש כי "הבטחת יכולת ההגנה של ארצנו נותרה המשימה המדינתית החשובה ביותר מבחינתנו. הכוחות המזוינים שלנו משמשים ערובה לביטחוננו הלאומי, לחיים השלווים של אזרחנו ולפיתוחה של מדינתנו. אנחנו רואים איך המצב הבינלאומי מתפתח ומגיבים לסכנות ולאתגרים המושלכים לכיווננו, בהם התרופפותה של המערכת הבינלאומית לבקרת נשק או פעילותה הצבאית הגוברת של ברית נאט"ו".

שגריר רוסיה בארה"ב, אנטולי אנטונוב, אמר הבוקר כי וושינגטון הייתה זו שתמכה ועודדה את קייב במשך שבע שנים להפר ולפגוע בהסכמי מינסק, שהפרתם, כך לדבריו, הובילו להסלמה ולמשבר הנוכחי באוקראינה. אנטונוב טען בנוסף כי "רוסיה לא יכלה לאפשר מוות נוסף של אזרחים בדונבאס, שמצאו עצמם לאחרונה תחת איום ישיר של השמדה".

צבא אוקראינה בפטרול במזרח המדינה, צילום: איי.אף.פי

באוקראינה מתחמשים, במערב ממשיכים עם הסנקציות

לאחר שהנשיא זלנסקי הודיע אמש כי הוא מתחיל גיוס נקודתי של אנשי מילואים לצבא, הודיע הבוקר צבא אוקראינה כי החל לגייס בצו נשיאותי צעירים בגילי 80-16. בהצהרה נכתב כי משך הגיוס הוא למקסימום של שנת שירות אחת.

בתוך כך, ראש ממשלת אוקראינה, דניס שמיהל, אמר הבוקר כי "קייב רואה בתנאים לפתרון המשבר סביב אוקראינה, כפי שהציב אותם הנשיא פוטין, בלתי אפשריים למימוש". במקביל, יפן ואוסטרליה הצטרפו היום לארה"ב ולאירופה והודיעו, כל אחת בתורה, כי הן מחילות סנקציות כלכליות על רוסיה.

כזכור, אמש מסר נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, מסר הצהרה מיוחדת ובה טען כי "צעדיה האחרונים של מוסקבה מהווים את תחילתה של הפלישה לאוקראינה והפרה בוטה של החוק הבינלאומי. אני מודיע על סבב ראשון של סנקציות בתיאום עם שותפותינו נגד רוסיה, הכוללות את האליטה הרוסית ובני משפחותיהם וה'הבנק הצבאי'. ארה"ב תמשיך לחזק את אוקראינה תוך חיזוק נאט"ו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...