הנסיך אנדרו בהלוויית אביו, הנסיך פליליפ | צילום: רויטרס

נסיך הדמעות: אנדרו הגיב בבכי להודעה על שלילת תאריו הצבאיים

הדוכס מיורק כתב למפקדי היחידות בהן שירת והתנצל על אי הנעימות שנגרמה כתוצאה מפרשת התקיפה מינית שבה הסתבך • "אני חף מפשע", התעקש הנסיך

החלטתה של המלכה אליזבת לשלול הנסיך אנדרו את תאריו הצבאיים ולמנוע ממנו להשתמש בתואר הוד מעלתו כשהוא מייצג אותה התקבלה ב"דמעות" אצל בנה, כך דיווח ה"דיילי מירור" ביום ראשון.

כזכור, הצעד הדרמטי של המלכה הגיע ביום חמישי בעקבות החלטת בית משפט אמריקני שלא לדחות את התביעה נגד הנסיך בארה"ב מצד וירג'יניה ג'ופרה, שטוענת שתקף אותה מינית באופן שיטתי יחד עם הפדופיל המורשע ג'פרי אפשטיין כשהיתה קטינה.

לטענת ה"מירור", הנסיך, שידוע גם כ"דוכס יורק", לא יודע את נפשו מרוב צער לאור ההחלטה של המלכה, שככל הנראה נועדה למנוע מבוכה מבית המלוכה אם התביעה תסתיים בכישלון עבור אנדרו . בהחלטה היא גם הבהירה כי לא תהיה פעילות מצד בית המלוכה למענו בפן המשפטי, והוא יגן על עצמו כאדם פרטי, על כל המשתמע מכך ברמה הכספית.

גיליין מקסוול וג'פרי אפשטיין. אישומים בגין סחר בקטינים לטובת מין, צילום: GettyImages

גורם רשמי בכיר בכוחות המזויינים של בריטניה מסר לעיתון כי "היו לנסיך דמעות כאשר התבשר על ההחלטה, אף שהעריך שהמלכה תקבל החלטה זו. הוא מרגיש שהוא אכזב רבים, לא רק את אימו, ודווקא לקראת חגיגות ה-70 למלוכתה."

גורם אחר ציין כי בצבא הוד מלכותה מרגישים "הקלה" לנוכח ההחלטה של המלכה, שבאה אחרי שגורמים צבאיים ביקשו ממנה לשקול זאת. לשיטתם, כל יום שעבר מבלי שהוא נושל מתפקידיו הצבאיים היה "מבוכה אדירה."

אנדרו מתכוון לנסח מכתבי התנצלות לכל היחידות שעליהן היה מופקד מתוקף תפקידו הייצוגי עד ששללו את תאריו ולבקש לסלוח לו. "הוא טוען שהוא חף מפשע אך רוצה להתנצל על הקשיים שנגרמו ממה שקרה," אמר גורם המקורב אליו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו