חיילים רוסים בתרגיל צבאי במערב המדינה | צילום: איי.אף.פי

מסר לארה"ב: רוסיה ביצעה תרגיל ענק סמוך לגבול אוקראינה

מאות טנקים ואלפי חיילים השתתפו בתרגול ירי חי במערב רוסיה, בשעה שהמתיחות הצבאית מול אוקראינה בשיאה • חברות ברית נאט"ו צפויות להיפגש מחר עם נציגי רוסיה בבריסל

רוסיה מאיימת: 3,000 חיילים רוסים לצג מאות טנקים וקני ארטילריה השתתפו היום (שלישי) בתרגיל באש חיה במערב המדינה, סמוך לגבול האוקראיני שם מרכזת מוסקבה יותר ממאה אלף חיילים בהכנה לאפשרות של התלקחות הסכסוך במזרח אוקראינה.

על פי סוכנות הידיעות אינטרפקס, התרגיל מתקיים במחוז סמולנסק וכולל 3,000 טנקים ומספר דומה של קני ארטילריה. כמו כן משתתפים בתרגיל מערכות לשיגור טילים, משוריינים ומסוקים של חיל האוויר הרוסי. באוקראינה הגיבו בדריכות לתרגיל, מתוך חשש לפעולה צבאית רוסית קרובה במזרח המדינה.

רוסיה מגבה במשך יותר משבע שנים התקוממות בדלנית פרו-רוסית במחזות דונצק ולוהנסק במזרח אוקראינה. על אף נסיונות להביא להפסקת אש, הלחימה במזרח אוקראינה נמשכת בעצימות נמוכה מאז החל המשבר בשנת  2014.

שיגור רקטות במהלך תרגי לצבאי רוסי, צילום: אי.פי.איי

משרד ההגנה במוסקבה הכריז על התרגיל פחות מיממה לאחר פגישת נציגי רוסיה וארצות הברית לדיון בדרישות רוסה במסגרת המשא ומתן להפחתת המתיחות בגבול האוקראיני. בקרמלין טענו לאחר השיחות כי אין מקום לאופטימיות באשר לפריצת דרך בשיחות.

מחר צפויים להיפגש נציגי 30 מדינות ברית נאט"ו עם נציגיה של מוסקבה לסבב השני מתוך שלושה של השיחות בבריסל בירת בלגיה. שגרירת ארה"ב לברית נאט"ו, ג'וליאן סמית', אמרה לקראת השיחות: "בצומת הדרכים הזו, כל בעלי בריתנו מחויבים לדיאלוג מול רוסיה. לצד זאת, בנות הברית מאוחדות במסר שלהן לרוסים כי החלטה לפלוש לאוקראינה תביא להשלכות אדירות מברית נאט"ו והאיחוד האירופי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...