באווירה מתוחה ביותר, בצל ניסיונות חוזרים ונשנים של יריביו הפוליטיים לתקוף אותו ולהשתיקו, קיים אמש אריק זמור, העיתונאי והסופר היהודי שהכריז בשבוע שעבר על מועמדותו לנשיאות צרפת, את הכנס הפוליטי הראשון שלו במסגרת המירוץ לנשיאות.
בפני כ-15 אלף תומכים, לדברי המארגנים, שנאספו בפארק התערוכות לא הרחק מנמל התעופה רואסי שבפאתי בירת צרפת, הכריז זמור על שמה של מפלגתו - "כיבוש מחדש". ההשראה לשם היא ה"רקונקיסטה" - תהליך הכיבוש מחדש של ספרד בידי הנוצרים מידי המוסלמים, החל מהמאה השמינית לספירה.
"רקונקיסטה" היא אחד הרעיונות היסודיים של תנועת "הזהותיים", הנחשבת במדינות רבות במערב אירופה תנועת ימין קיצוני. "היום מתחיל הכיבוש מחדש של הכלכלה שלנו, של הריבונות שלנו, של הזהות שלנו, של הארץ שלנו", הכריז זמור לקול שאגות תמיכה של אוהדיו, "התנועה שלנו מתחילה היום את המאבק על צרפת".
עצרת תחילת הקמפיין של זמור במרוץ לנשיאות היתה מפגן עוצמה פוליטי מרשים. העצרת הועברה כמעט ברגע האחרון למתחם גדול יותר, לנוכח המספר הגדול של האוהדים שביקשו ליטול חלק באירוע. הכנס נערך תחת אבטחה כבדה ביותר, בשל איומים של גורמי שמאל קיצוני לפגוע בזמור ובתומכיו.
"לא עובר יום בלי שאותקף", שלהב זמור את קהל אוהדיו, "מכנים אותי בכל הגינויים האפשריים. אבל המטרה האמיתית היא לא אני, אלא אתם. אם הם מתעבים אותי, זה מכיוון שהם מתעבים אתכם; אם הם בזים לי, זה מכיוון שהם בזים לכם".
נשיא של כולם
בנאום ארוך, שנקטע אין-ספור פעמים בקריאות מהקהל "זמור נשיא", פירט זמור את תוכניתו הפוליטית. הוא הדגיש את עקרונות מדיניות עצירת ההגירה ההמונית שהוא מתכוון ליישם, לאחר שיגיש אותה לאישור הצרפתים במשאל עם.
התוכנית כוללת גירוש של כל המהגרים הבלתי חוקיים הנמצאים על אדמת צרפת; גירוש מיידי של כל המהגרים הפושעים; שלילת אזרחות מפושעים בעלי אזרחות כפולה; הקשחת חוקי הענקת האזרחות הצרפתית; ביטול סיוע סוציאלי למהגרים; והוצאה אל מחוץ לחוק של כל הארגונים ה"הומניטריים" המסייעים להגירה הבלתי חוקית. עם זאת, הדגיש זמור: "אנחנו מושיטים יד לכל המוסלמים שחיים בצרפת, ושרוצים להיות אחינו, שרוצים להיות צרפתים".
רבים מהמשתתפים בעצרת היו צעירים ממקומות שונים בצרפת מתנועת "דור זמור", או "דור ז'", שהיא המנוע העממי מאחורי קמפיין הנשיאות של זמור. שוב ושוב שרים תומכיו של זמור את ההמנון הצרפתי - המרסייז, המנון המהפכה הצרפתית - ומדגישים ביתר שאת את המילים "נגדנו ניצבת העריצות".
"לא אכפת לי אם זמור הוא יהודי או נוצרי", אומר לי ארוון בן ה-21, שבאפריל הקרוב יצביע בפעם הראשונה בחייו בבחירות לאומיות, "הוא מעוניין להפוך את צרפת שוב למדינה חזקה, וזה העיקר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו