"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בריטניה: רצח חבר הפרלמנט איימס - מתקפת טרור
במשטרת לונדון חושדים כי המניע להתנקשות במחוקק הפרו ישראלי היא אידיאולוגיה אסלאמיסטית • החשוד ברצח הוא אזרח בריטי ממוצא סומלי
חבר הפרלמנט הבריטי דיוויד אמס, שנדקר למוות באסקס | צילום: אי.פי

בריטניה: רצח חבר הפרלמנט איימס - מתקפת טרור

במשטרת לונדון חושדים כי המניע להתנקשות במחוקק הפרו ישראלי היא אידיאולוגיה אסלאמיסטית • החשוד ברצח הוא אזרח בריטי ממוצא סומלי

נטע ברארז פריש
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

המשטרה המטרופוליטנית של לונדון הודיעה הבוקר כי לפי העולה מחקירת רצח חבר הפרלמנט סיר דיוויד איימס, ההתנקשות בו הייתה פיגוע טרור שהרקע לה הוא אידיאולוגיה אסלאמיסטית קיצונית של המחבל.

על פי הודעת המשטרה, האירוע סווג כמתקפת טרור על ידי המתאם הלאומי למאבק המשטרתי בטרור דין היידון. עוד נמסר מהמשטרה כי החשוד ברצח, צעיר בן 25 שנעצר בעקבות המעשה, הוא אזרח בריטי ממוצא סומלי. על פי החשד, הוא דקר את איימס כמה פעמים ולאחר מכן נעצר. הוא מוחזק על ידי משטרת אסקס ונתון לחקירה.

דובר משטרת אסקס, אישר ל"ישראל היום" שצוות תגובה איזורי חמוש נקרא למקום בידי כוח שיטור מקומי, והיה מעורב בלכידת החשוד. הדובר הוסיף שהחשוד דקר את איימס מספר פעמים רב, ומותו נקבע כבר בזירת הרצח חרף המאמצים של אנשי ההצלה.

זירת האירוע בה נרצח דיוויד אמס,

המשטרה ערכה חיפושים בשעות הלילה בשני בתים במזרח העיר לונדון, ככל הנראה כחלק מחקירת הרצח. במשטרה טוענים כי הרוצח פעל לבד וכי בשלב זה אין מבוקשים נוספים לחקירה. שרת הפנים, פריטי פטל, ביקשה מהמשטרה לבחון את תנאי האבטחה עבור חברי הפרלמנט בעקבות הרצח.

איימס היה מחוקק חבר המפלגה השמרנית ואיש ימין שתמך בהתנתקותה של בריטניה מהאיחוד האירופי וכן עמד במשך שנים רבות בראש השדולה הפרו ישראלית במדינה. הוא שירת כחבר פרלמנט במשך 38 שנים והיה אב לחמישה ילדים.

המחוקק היה מסור למגוון נושאים בהם המלחמה בהתעללות בבעלי חיים, הוא היה חובב כלבים ידוע ואף רשם כלביו לתחרויות, המודעות לאנדומטריוזיס וכן למחסור באמצעי חימום נאותים בקרב השכבות החלשות.

זהו הרצח השני מזה חמש שנים של חבר פרלמנט. כאשר במהלך של חברת הפרלמנט ג'ו קוקס קצת לפני ההצבעה על הברקזיט, במהלך אירוע שבו ניסתה להניא בוחרים לתמוך את עזיבת האיחוד. בעלה של קוקס התייחס לאירוע היום ואמר כי מדובר ב"תקיפה נגד הדמוקרטיה".

שר החוץ יאיר לפיד התייחס לאירוע, ושלח למשפחתו של איימס את תנחומיו.

הדגלים הורדו לחצי התורן

בעוד הדגלים במדינה הורדו לחצי התורן, מכל צידי המפה הפוליטית ספדו במהלך סוף השבוע לחבר הפרלמנט האהוב, שכיהן בתפקידו בפרלמנט במשך 38 שנים ברציפות, והיה ידוע באהבתו לבעלי חיים ובעזרה לשכבות האוכלוסיה החלשות. בשנת 2015 קיבל איימס, איש המפלגה השמרנית, שבראשה עומד ראש הממשלה הבריטית בוריס ג"ונסון,תואר אבירות כהוקרה על שירותו הפוליטי והציבורי מידי מלכת בריטניה אליזבט השניה. ג"ונסון עצמו קטע ביקור בדרום מערב המדינה, חזר לדאונינג 10 והודיע ש"הסיבה לכך שאנשים כל כך מזועזעים ועצובים מהרצח היא שדיוויד היה אחד מהאנשים החביבים, הטובים והמנומסים בפוליטיקה והיה לו רקורד יוצא מן הכלל של העברת חוקים שנועדו לסייע לחלשים ביותר".

הדגלים הורדו לחצי התורן במעון ראש הממשלה בלונדון, צילום: איי.פי

ויכוח נוקב התפתח ביממה האחרונה ברחבי בריטניה בנוגע לשאלת אבטחת חברי הפרלמנט. איימס עצמו נרצח במהלך מפגש בוחרים בכנסיה מקומית, אשר כמותו נוהגים הנבחרים לקיים באופן שוטף, ללא אבטחה, ואשר אליהם מוזמן הציבור באופן חופשי. לוח הזמנים של איימס היה פתוח לציבור, ולפני מספר ימים הוא או פרסם בטוויטר פוסט שכלל את פרטי המפגש שבסופו נרצח. בשנת 2016 נרצחה חברת פרלמנט אחרת, ג"ו קוקס ובעקבותיו תוגברה האבטחה על נבחרי הציבור והתאפשר להם להשתמש בלחצני מצוקה, ומנעולי ביטחון נוספים בבתיהם ובמשרדיהם.

למרות המלצת המשטרה לחברי הפרלמנט שלא להפגש עם בוחריהם ללא ליווי, רק מיעוטם העבירו את המפגשים למשרדי המחוז ורובם עדיין דוגלים בגישה חופשית של הציבור ונגישות מלאה למען הדמוקרטיה. איימס עצמו התלונן לאחרונה ש"המסורת הבריטית הגדולה" של מפגשי הבוחרים עם הפוליטיקאים נהרסה והתייחס לרצח של קוקס באומרו ש"היא הותקפה בצורה הברברית ביותר שאפשר לעלות על הדעת". הוא ציין שרוב חברי הפרלמנט שינו את אופן ההתקשרות שלהם עם המצביעים בעקבות מקרי תקיפת חברי פרלמנט בריטיים, למרות שאלה נדירים באופן יחסי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...