פרטים חדשים נחשפים על מתקפת ההצתה שאירעה לפנות בוקר (ראשון) במשרדו של שר ההגירה והמקלט היווני, תאנוס פלווריס, בשכונת קולונאקי שבאתונה. תיעוד ממצלמות האבטחה, שפורסם ברשת הטלוויזיה היוונית Mega, מציג את החשודים כשהם מגיעים למקום כשהם רעולי פנים במסכות ברוח חג ליל כל הקדושים, ומניחים מטען מאולתר בכניסה לבניין.
על פי המשטרה היוונית, האירוע התרחש בסביבות השעה 02:15 (שעון מקומי). בתיעוד נראים החשודים מתקרבים לבניין כשהם נושאים תיקי גב, שבהם הוסתר המטען, שהורכב משני מכלי גז. לאחר שהניחו אותו בכניסה הראשית, נמלטו מהמקום - שניות ספורות לפני שאירע הפיצוץ.
המסכות ששימשו את החשודים, ככל הנראה, נועדו לנצל את חגיגות ליל כל הקדושים שהתקיימו יום קודם לכן, ולהקשות על זיהוים באמצעות מצלמות האבטחה. כתוצאה מהפיצוץ נגרם נזק משמעותי לדלת הכניסה של הבניין ולזגוגיות במקום. לא דווח על נפגעים.
במשטרת יוון פתחו בחקירה נרחבת בניסיון לאתר את המעורבים. במסגרת המאמצים, נבחנים תיעודים ממצלמות אבטחה באזור כולו, בניסיון להתחקות אחר מסלול הגעתם ובריחתם של החשודים.
המתקפה עוררה גינויים חריפים מכלל המפלגות בפרלמנט היווני. גם פלווריס עצמו התייחס לאירוע ברשתות החברתיות, והדגיש את חומרת המעשה. בין היתר כתב: "האופן שבו הניחו את המטענים מוכיח כוונה לרצוח".
החקירה נמשכת, ובשלב זה טרם דווח על מעצר חשודים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
