"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

המשקפיים החכמים שמצלמים נשים ללא הסכמה: צרפת פתחה בחקירה

התביעה בפריז חוקרת תלונות על צילום נשים ברחוב ללא הסכמתן והפצת הסרטונים ברשת • הרשות להגנת המידע קיבלה גם תלונות על שימוש במשקפיים במקומות עבודה • מטא מובילה את השוק עם כ-76% נתח עולמי

| עודכן:
0השמעה
אדם מתנסה במשקפיים החכמים RayNeo X3 Pro בתערוכת CES בלאס וגאס, בשבוע שעבר  , AP
אדם מתנסה במשקפיים חכמים | צילום: AP

התביעה בפריז פתחה בחקירה פלילית בעקבות חשדות להטרדה מינית הקשורה לשימוש במשקפיים חכמים, לאחר שהתקבלו תלונות על מגמה ברשתות החברתיות שבה אנשים מצלמים נשים ברחוב ללא הסכמתן ומעלים את הסרטונים לרשת. במקביל, הרשות הצרפתית להגנת המידע קיבלה תלונות מעסקים על שימוש במשקפיים אלה במקומות עבודה.

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, קיימים כיום כמה סוגים של משקפיים חכמים, אך המשקפיים של ענקית הטכנולוגיה האמריקנית מטא, שפותחו בשיתוף עם אסילורלוקסוטיקה, מובילים את השוק עם נתח של כ-76% ברחבי העולם. למשקפיים של מטא יש מצלמה קטנה המאפשרת למשתמש לתעד באופן דיסקרטי. לפי הנתונים שפורסמו, נמכרו בשנה שעברה 7 מיליון יחידות.

במשרד התובע בפריז מסרו לרויטרס כי היחידה ללוחמת בפשיעת סייבר בחנה את המכשירים לפני כשבועיים, כדי להבין טוב יותר את העבירות האפשריות שניתן לבצע באמצעותם. במשרד לא ציינו באיזה מותג נעשה שימוש במקרים שנחקרים.

הרשות הצרפתית להגנת המידע, CNIL, מסרה כי קיבלה פחות מעשר תלונות הנוגעות לשימוש במשקפיים חכמים במקומות עבודה. ברשות הוסיפו כי יותר ויותר עסקים פונים אליה כדי לברר אם הם רשאים לאסור שימוש במשקפיים כאלה במקום העבודה.

החקירה בצרפת מצטרפת לבחינה גוברת של הטכנולוגיה במדינות שונות. בתי קולנוע בבריטניה אסרו על שימוש במשקפיים חכמים בשל חשש לפיראטיות, וקבוצת צרכנים בגרמניה הגישה תלונה פלילית נגד מטא וחברות נוספות המעורבות במכירת המכשירים, בטענה להפרות של חוקי הפרטיות.

משקפיים חכמים (אילוסטרציה) | צילום: אי.אף.פי

גם אוסטרליה הודיעה השבוע כי היא שוקלת לאסור שימוש במשקפיים חכמים המצוידים במצלמה במבני ממשלה, בשל חששות לפרטיות ולביטחון.

לפי רויטרס, נורית קטנה במסגרת המשקפיים מסמנת שהצילום מתבצע. עם זאת, ארגוני זכויות טוענים כי עצם הופעת האור אינה מהווה הסכמה לצילום או להפצת התמונה. החוק הצרפתי כולל הגנות על פרטיות, ובהן עונש של עד שנת מאסר או קנס של עד 45 אלף אירו על צילום דמותו של אדם במקום פרטי ללא הסכמתו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר