פרטים חדשים על המתקפה שהחרידה את גן העדן של המיליארדרים: החשודה העיקרית בפיגוע במונקו היא אישה אוקראינית שהתחפשה לגבר ונראתה בגרמניה, כך מסרה התביע בנסיכות הזעירה השוכנת בדרום צרפת. האישה, אנסטסיה ברזובסקה, מבוקשת על ידי הרשויות במונקו והאינטרפול פרסמו בקשה מיוחדת ללכידתה.
זירת ניסיון חיסול הוליגארך האוקראיני במונקו // רויטרס
שלושה בני אדם, ביניהם איל העסקים האוקראיני בן ה-58 ואדים ירמולייב, אישה ונערה בת 13, נפצעו בערב יום שני כאשר מטען נפץ הופעל מרחוק, במה שהרשויות מאמינות שהיה התנקשו תממוקדת. על פי דיווחים בכלי תקשורת שונים באירופה, האישה שנפצעה הייתה המאהבת של איש העסקים האוקראיני.
שני המבוגרים פונו לבית החולים במצב קריטי, כאשר שתי רגליה של האישה נקטעו. הפיגוע לא נחשב כמעשה של אדם אחד בלבד, אמר התובע סטפן טיבו, מבלי למסור מידע על חשודים נוספים.
תמונה של ברזובסקה פורסמה על ידי האינטרפול, בה נראית אישה בחולצת טריקו מפוספסת לבנה ואפורה עם שיער כהה עד הכתפיים. בתמונה קודמת שצולמה על ידי מצלמת אבטחה סמוך לזירת הפיצוץ היא נראית כשהיא מחופשת לגבר.
גב' טיבו אמרה שהיא השתמשה במכונית עם לוחית רישוי גרמנית כדי לנסוע דרך איטליה וכמה מדינות אירופאיות אחרות. מקום מגוריה הרשמי האחרון היה בגרמניה. התובע אמר מוקדם יותר כי מונפק צו מעצר בינלאומי נגד החשוד, שהשתמש בשלט רחוק כדי לפוצץ את המטען.
רשויות מונקו לא אישרו את זהותם של הקורבנות, אך דיווחים בתקשורת המקומית דיווחו בהרחבה כי ירמולייב, איש עסקים עשיר במקור מאוקראינה וכיום אזרח קפריסאי, אישה וילד בן 13 נפצעו בתקיפה ממוקדת. חבילת פצצה שהונחה בלובי של בניין יוקרה ברחוב ראוורנד-פר-לואי-פרולה התפוצצה ברגע שהאוליגרך ניסה לעזוב.
בנו הבכור של ירמולייב, ארתור, נעצר בקפריסין בשנה שעברה והואשם בארגון מרכזי שירות הונאה בקנה מידה גדול המכוונים כלפי אירופאים, על פי העיתון האוקראינית פרבדה. מונאקו ידועה כמקום מפלט לעשירים ולמפורסמים, כאשר רק כחמישית מאוכלוסייתה, המונה 38,000 איש, מורכבת מאזרחים אמיתיים של הנסיכות. הנסיך אלברט השני, שליטה של הנסיכות, תיאר את ההתקפה כ"מעשה מתועב".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו