"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
בריטניה: חוקרים טוענים שחשפו רשת בינלאומית של חטיפה ואונס
הסוכנו תהבריטית לפישעה טוענת כי אנשיה איתרו כמה פלטפורמות מקוונות שתומכות ומאפשרות לעבריינים לארגן מעשי תקיפה מינית ותעד אותם • העבריינים מתייעצים כיצד לסמם את קורבנותיהם וחולקים את התיעוד ברשת
פשיעה מקוונת (אילוסטרציה). צילום: Gemini

בריטניה: חוקרים טוענים שחשפו רשת בינלאומית של חטיפה ואונס

הסוכנו תהבריטית לפישעה טוענת כי אנשיה איתרו כמה פלטפורמות מקוונות שתומכות ומאפשרות לעבריינים לארגן מעשי תקיפה מינית ותעד אותם • העבריינים מתייעצים כיצד לסמם את קורבנותיהם וחולקים את התיעוד ברשת

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

חוקרי פלילים בבריטניה אומרים כי חשפו "רשת בינלאומית אמיתית" של תקיפה מינית מאורגנת בהנחיית סמים, שבה קורבנות מסוממים ומורדמים לפני שהם עוברים אונס.

הסוכנות הלאומית הבריטית לפשיעה [NCA] מסרה כי רשתות מקוונות, "רבות מהן עדיין לא זוהו על ידי רשויות אכיפת החוק", אפשרו לעבריינים לארגן אונס והתעללות בקורבנות או לארגן צילום של תקיפות מיניות.

במקרים רבים, פשעים אלה בוצעו על ידי אלו ש"ניצלו את קיומם של מערכות יחסים מחויבות, אמון ולעתים קרובות ארוכות טווח כדי לבצע ולהקל על עבירות", מסרה הסוכנות, תוך מתן דוגמה למקרה המתוקשר של ג'יזל פליקו בצרפת.

מאז שהחלה לחקור פורום מקוון באוקטובר בשנה שעברה, ה-NCA זיהתה יותר מ-270 אנשים המקושרים לפורום זה וליורשיו. נייג'ל לירי, סגן מנהל ה-NCA, אמר כי הפיצה יותר מ-210 "חבילות מודיעין" הקשורות לחשודים ולקורבנות פוטנציאליים לשותפי אכיפת החוק בבריטניה ובחו"ל, כאשר יותר מ-90% מהן נשלחו לחו"ל.

משרדי הסוכנות הבריטית לפשיעה בלונדון,

לירי אמר: "אנו מאמינים שחשפנו רשת בינלאומית אמיתית עם חברי קבוצה שזוהו בעשרות מדינות בכל יבשת". הוא אמר שבמקומה, חבילות המודיעין הובילו ללפחות 14 חקירות נפרדות, כאשר שמונה קורבנות-ניצולים זכו להגנה.

הוא אמר שפלטפורמות מקוונות "מאפשרות ותומכות בעבירות ישירות". "ראינו משתמשים שיוצרים אינטראקציה פעילה עם אנשים אחרים בעלי דעות דומות שדנים בפירוט גרפי כיצד הם רוצים לסמם את קורבנותיהם כדי לבצע את ההתעללות המינית הנוראית ביותר", אמר לירי.

"הדיונים כוללים הזמנת אנשים אחרים להשתתף בתקיפות המיניות, בקשת ייעוץ לגבי התרופות או חומרי ההרגעה הטובים ביותר לשימוש וכיצד לתת אותן, בקשה לביצוע וצילום של התעללות ספציפית, וגם תיאום עבירות, ארגון אונס והתעללות בקורבנות, שיתוף מתודולוגיות ופיתוח טקטיקות כדי להימנע מגילוי.

"ברבים מהמקרים שראינו עד כה, אנשים הפכו לקורבנות של עבירות תקיפה מינית בזמן שהיו מורדמים", אמר, והוסיף כי ייתכן שאנשים אפילו לא היו מודעים לכך שזה קרה.

לירי אמר שהיקף מה שראו קציני החקירה עד כה היה "מדאיג מאוד", וכי זו "לא עוד התנהגות מבודדת, אלא יותר ויותר מאורגנת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...