"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
"מלך הצפון" שהתאכזב מבחירת נתניהו: זה ראש ממשלת בריטניה הבא?
אנדי ברנהאם צפוי להחליף את קיר סטארמר בתפקידו לאחר התתפטרותו, כשהוא נהנה מתמיכה אדירה במפלגת הלייבור • ברנהאם הביע תמיכה בישראל בעבר אך מאז אימץ קו ביקורתי יותר ואף קרא להכרה במדינה פלסטינית
אנדי ברנהאם, בדרכו להנהיג את הלייבור ואת בריטניה. צילום: GettyImages

"מלך הצפון" שהתאכזב מבחירת נתניהו: זה ראש ממשלת בריטניה הבא?

אנדי ברנהאם צפוי להחליף את קיר סטארמר בתפקידו לאחר התתפטרותו, כשהוא נהנה מתמיכה אדירה במפלגת הלייבור • ברנהאם הביע תמיכה בישראל בעבר אך מאז אימץ קו ביקורתי יותר ואף קרא להכרה במדינה פלסטינית

דודי קוגן
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, הכריז היום (שני) על התפטרותו וסלל את דרכו של חבר הפרלמנט וראש העיר מאנצ'סטר לשעבר להנהגת מפלגת הלייבור ולכס ראשות הממשלה.

אנדי ברנהאם מחזיק בתמיכה גדולה במפלגת הלייבור וקשה לראות בשלב זה אתגר לבחירתו להנהגת המפלגה. ברנהאם, בן 56, גדל בצפון-מערב אנגליה, למד בקיימברידג׳ והצטרף ללייבור עוד כנער. ב-2001 נכנס לראשונה לווסטמינסטר, התקדם במהירות בשורות המפלגה בתקופת ראש הממשלה טוני בלייר, וב-2007 הצטרף לקבינט של ראש הממשלה גורדון בראון, שבו כיהן עד תבוסת הלייבור בבחירות 2010. באותה שנה, ושוב ב-2015, התמודד על הנהגת הלייבור, אך הובס בשתי הפעמים, תחילה מול אד מיליבנד ולאחר מכן מול ג׳רמי קורבין.

ב-2017 עזב את הפרלמנט כדי להתמודד על ראשות עיריית מנצ׳סטר רבתי, וזכה בה שלוש פעמים ברציפות. אם בתחילת דרכו זוהה עם מחנהו של בלייר, עם השנים נטה שמאלה, וכיום הוא נחשב מועמד ״שמאל-רך״, משמאל לסטארמר אך הרחק מ״השמאל-הקשה״ של ג׳רמי קורבין, שגורש מהמפלגה על ידי סטארמר. הכינוי שדבק בו, ״מלך הצפון״, נולד בתקופת הקורונה, כשתקף את ראש הממשלה השמרני בוריס ג׳ונסון על ניהול משבר שלדבריו התעלם מהפריפריה והתמקד בלונדון בלבד.

אנדי ברנהאם - התקווה של הלייבור נגד ה
אנדי ברנהאם - התקווה של הלייבור נגד ה"רפורמה", צילום: AFP

ב-2015, כשהתמודד לראשונה על הנהגת הלייבור, הצטרף לקבוצת ״ידידי ישראל״ במפלגה והגדיר את תנועת ה-BDS כ״רעילה״, אך באותה שנה גם כינה את ניצחון נתניהו בבחירות ״מדכא״. אחרי 7 באוקטובר נפרד מהקו של סטארמר ויחד עם ראש עיריית לונדון סאדיק חאן ומנהיג הלייבור בסקוטלנד אנאס סרוואר היה מבכירי המפלגה הראשונים שקראו להפסקת אש בעזה. ביוני 2025 חתם על מכתב שדרש מממשלת בריטניה להכיר במדינה פלשתינית, מהלך שסטארמר הוביל בספטמבר אותה שנה.

ברנהאם נחשב לאחד המתקשרים הטובים בלייבור, ומציג חזון שמאלי יותר משל סטארמר. בעוד שראש הממשלה ניסה לבלום את עליית הרפורמה של פאראג׳ באמצעות הקשחת המדיניות נגד ההגירה, ברנהאם בנה לעצמו מותג פוליטי משלו, ה״מנצ׳סטריזם״, שאותו הוא מבקש לשכפל בקנה מידה ארצי, גישה שמציבה ״אנשים ומקום לפני מפלגה״ ופונה לאזורים שלונדון הזניחה. ״מה שבנינו במנצ׳סטר רבתי צריך להפוך לארצי״, אמר בנאום הניצחון במייקרפילד. ״השם מייקרפילד יהיה לעד שם נרדף להבאת השינוי שהמדינה הזו זקוקה לו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...