"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

דרמה בספרד: בנו של מייסד "מנגו" נעצר בחשד לרצח אביו

איזק אנדיק, אחד האנשים העשירים בספרד, נפל למותו בדצמבר 2024 מצוק ליד ברצלונה בעת שטייל עם בנו הבכור • החקירה נפתחה תחילה כתאונה, נסגרה - ונפתחה מחדש לאחר שנמצאו סתירות בגרסת הבן • בנו, ג'ונתן, מכחיש כל מעורבות

,עודכן
0השמעה
איזק אנדיק. היה אחד האנשים העשירים בספרד. צילום: AP

בנו של מייסד רשת מנגו הספרדית, איזק אנדיק, נעצר היום (שלישי) בחשד לרצח אביו. בתחילה הייתה סברה שהאב, שמת בגיל 71 בשנת 2024, ונחשב לאחד העשירים בספרד, נהרג כתוצאה מנפילה לתהום - אך החקירה נפתחה מחדש באוקטובר האחרון לאחר שעלו סתירות בגרסת בנו.

המעצר מגיע לאחר יותר משנה של חקירות בנוגע למותו של איל הטקסטיל, שנפל מצוק בעת שטייל עם בנו, ג'ונתן, בהרי מונסטראט שליד ברצלונה. לפי גרסתו הראשונית של הבן, אביו החליק בטעות על אחד השבילים סמוך למערות סאלניטרה בקולבטו, ונפל כ-150 מטרים לתהום.

תחנת המשטרה בה נחקר בנו של איזק,צילום: REUTERS

החוקרים התייחסו בתחילה למותו כאל תאונה, ושופט אף סגר את התיק בינואר 2025 לאחר שלא נמצאו ראיות לעבירה פלילית. אולם משטרת קטלוניה, יחד עם התביעה ובית המשפט, פתחו את החקירה מחדש באוקטובר 2025, לאחר שנמצאו סתירות בעדותו של ג'ונתן אנדיק.

העיתון הספרדי אל פאיס דיווח כי הרשויות תפסו את טלפונו של ג'ונתן זמן קצר לאחר מותו של אביו. העיתון הביא גם את עדותה של בת זוגו של איזק, שתיארה יחסים מתוחים בין האב לבנו - בין היתר סביב תפקידו של ג'ונתן בחברה. לפי הדיווח, איזק העביר לבנו אחריות רחבה יותר ב-2014, אך חזר לשלוט בחברה ביד קשה שנה לאחר מכן, כשמנגו נקלעה לקשיים עסקיים.

הרשויות מסרו פרטים מועטים על החקירה, הנמצאת תחת חיסיון שיפוטי, כך מסר בית המשפט העליון של קטלוניה היום. ג'ונתן אנדיק הכחיש כל אחריות למות אביו וטען לאורך כל הדרך כי הנפילה הייתה תאונה.

רשת מנגו,צילום: רויטרס

אנדיק נולד באיסטנבול למשפחה יהודית, והגיע עם משפחתו לברצלונה בגיל 14. ב-1984, כשספרד זה מקרוב יצאה מדיקטטורה של עשרות שנים, פתח את חנות מנגו הראשונה בפסאו דה גראסיה, הרחוב המסחרי המפורסם של ברצלונה, בסיועו של אחיו הבכור נחמן. בעת מותו העריך פורבס את הונו ב-4.5 מיליארד דולר.

מנגו התרחבה במהרה ברחבי ספרד והפכה לאחת מקבוצות האופנה המובילות בעולם, עם כ-2,850 חנויות ב-120 מדינות ויותר מ-16 אלף עובדים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר