"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הסאגה מגיעה לסופה: זה מה שיעלה בגורל ביתו של היטלר
במשך עשרות שנים הבית היה בבעלות פרטית ומשך אליו סקרניות וסקרנים רבים, חלקם, איך לא - מעריציו של הצורר • לצד התחנה - יוקם גם מרכז להכשרה בנושא זכויות אדם שאמור להיות הגדול ביותר באוסטריה
הבית של היטלר. צילום: רויטרס

הסאגה מגיעה לסופה: זה מה שיעלה בגורל ביתו של היטלר

במשך עשרות שנים הבית היה בבעלות פרטית ומשך אליו סקרניות וסקרנים רבים, חלקם, איך לא - מעריציו של הצורר • לצד התחנה - יוקם גם מרכז להכשרה בנושא זכויות אדם שאמור להיות הגדול ביותר באוסטריה

ניסן שטראוכלר, כתבנו באירופה
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

הבית של היטלר יהפוך בעוד מספר שבועות לתחנת משטרה עירונית, ובכך תמה סאגה מרובת שנים שהעסיקה אנשים רבים. מדובר בבית אבן הממוקם בעיר האוסטרית 'בראונו אם אין', הסמוכה לאזור בוואריה בגרמניה.

יהפוך לתחנת משטרה מקומית לאחר שנים שהיה בבעלות פרטית, צילום: הבית של היטלר צילום

לאחר עשרות שנים בהן ההבניין היה בידיים פרטיות ומשך אליו מבקרים וסקרנים רבים, בשנת 2016 החליטה הממשלה המקומית לרכוש את הבית על מנת לייצר "אווירה נייטרלית" סביב המבנה שמשך אליו גם לא מעט אנשי ימין קיצוני מגרמניה ואוסטריה שעדיין מעריצים את הצורר הנאצי. החשש של ממשלת אוסטריה היה כי הבית בן שתי הקומות ירכש על ידי ניאו נאצים שיהפכו את המבנה לאזור מפגש של ניאו נאצים מכל אירופה והעולם.
הבניין שבעבר שימש בית מגורים עבור אנשים בעלי מוגבלויות, נרכש על ידי הממשלה מבעליו הפרטי ועמד ריק החל משנת 2011 לאחר שהעמותה שהפעילה את המבנה עזבה אותו. הממשלה שאף חוקקה חוק ספציפי שמגדיר מה ניתן לעשות עם המבנה החליטה לקדם את העברת תחנת המשטרה למבנה, וכעת, ולאחר שיפוצים שנערכו בשנים האחרונות, תקום במקום תחנת משטרה שבתוכה יוקם גם מרכז להכשרה בנושא זכויות אדם שאמור להיות הגדול ביותר באוסטריה.

היטלר, צילום: איי.פי.

אדולף היטלר נולד ב־20 לאפריל 1889 בבית המגורים המשפחתי בעיר 'בראונו אם אין'. מדובר בעיר עם עבר נאצי עשיר כאשר עד לשנה שעברה נשארו בעיר שני רחובות שנשאו שמות של נאצים ושמם שונה רק לאחר שנים של מחאות מצד פעילי מחאה.
הבית עצמו ממוקם בלב העיר, ממש במרכז רחוב קניות צר ועד היום ישנו לוח עם כיתוב על אבן הניצב מול הבניין ועליו חרוט הכיתוב, "למען השלום, החופש והדמוקרטיה. לעולם לא עוד פשיזם. מיליוני הרוגים מזהירים אותנו".
לפי משרד הפנים, שוטרים אוסטרים אמורים להיכנס למבנה במהלך "הרבעון השני של 2026".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...