משטרת צרפת עצרה אישה בת 50 לאחר ששני תינוקות נמצאו מתים במקפיא בביתה במזרח צרפת. החשודה הודתה שהקפיאה את יילודיה, כך מסרו התובעים ביום חמישי.
התגלית המחרידה נחשפה לאחר שהאישה, לה תשעה ילדים משלושה אבות שונים, עזבה בפתאומיות את בית המשפחה בעיירה איווילרס-א-ליאומון במזרח צרפת בדצמבר. היא הותירה מאחור ארבעה מילדיה בגילאי 14 עד 20, את אביהם וילד חמישי ממערכת יחסים אחרת.
ביום שלישי, בן משפחה גילה את גופת תינוק בן יומו במקפיא. לאחר שהמשפחה הזעיקה את המשטרה, שוטרים גילו גופה שנייה באותו מקפיא, עטופה בשקית. חשדם של השוטרים התמקד באופן מובן באם וצו מעצר הוצא נגדה.
"מצטערת על ילדיה"
האישה, שנעצרה ביום רביעי בפרבר בולון-בילנקור במערב פריז, הודתה כי הקפיאה את שני תינוקותיה לאחר שנולדו, אמר התובע סדריק לוגלין במסיבת עיתונאים.
"היא עטפה את התינוקות מיד לאחר הלידה ומיד הכניסה אותם למקפיא, שנמצא בחדר הכביסה", אמר לוגלין. האישה לבשה בגדים רחבים כדי להסתיר את ההריונות ממשפחתה וחבריה. "במהלך החקירה, היא בכתה לעתים קרובות ואמרה שהיא מרחמת על ילדיה ועל משפחתה", הוסיף התובע.
החשודה לא יכלה לומר מתי בדיוק נולדו התינוקות, אך אמרה שהילדים נולדו בין השנים 2011 ו-2018, כאשר חזרה לעבודה, אמרה השופטת כריסטין דה קורייז. בן זוגה, שנלקח גם הוא למעצר, טען כי הוא "לא היה מודע להריונות אלה והופתע לחלוטין", אמר התובע.נפתחה חקירה משפטית בגין רצח קטינים מתחת לגיל 15, עבירות שעונשן מאסר עולם, אמר לוגלין. משרד התובע הציבורי ביקש להעמיד את החשודה במעצר טרום משפט.
"אנחנו המומים"
ראש העיר ז'אן-קלוד טרמסל הביע את "הלם" שלו לאחר שנודע לו על התגלית. "זה כפר קטן של 1,500 תושבים. כשמדובר בידיעות חדשותיות כאלה, אתה תמיד חושב שזה קורה במקום אחר", אמר ל-AFP. "אנחנו המומים".
בהתייחסו לזוג, אמר טרמסל כי הם "גרים בעיירה כ-20 שנה אבל לא עובדים כאן". "הם אנשים שלא מתערים בקהילה ואיש לא הכיר אותם כל כך", הוסיף.
בשנת 2022, שני תינוקות שזה עתה נולדו התגלו במקפיא של אישה בדרום צרפת. התובעים אמרו כי מותם "לא היה טבעי". בשנת 2015, נמצאו חמש גופות במקרה דומה, שבו נידונה האם לשמונה שנות מאסר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
