מיליון איש ברחובות במפגן סולידריות עם איראן: "עכשיו זה הקרב האחרון"

250 אלף יצאו לרחובות מינכן, שם מתקיימת גם ועידת הביטחון • לוס אנג'לס וטורונטו משכו כ־350,000 איש כל אחת • יורש העצר הגולה נאם: "הקרב האחרון שלנו"

מיליון איש יצאו לרחובות מינכן, טורונטו, לוס אנג'לס - בעצרת הזדהות עם תושבי איראן

יותר ממיליון איראנים ותומכיהם התאספו ברחבי אירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה אמש (שבת), נענים בתגובה לקריאתו של הנסיך הגולה רזא פהלווי, במפגן סולידריות עם תושבי איראן.

רבע מיליון איראנים ותומכיהם בעצרת תמיכה במינכן, צילום: רויטרס

המחאות הגדולות ביותר התקיימו בטורונטו, לוס אנג'לס ומינכן - שלוש הערים שהוזכרו בדבריו של הנסיך הגולה לקראת עצרת הסולידיות - שם כמעט מיליון בני אדם יצאו להפגין.

במינכן העריכה המשטרה המקומית את מספר המשתתפים בכ־250,000 איש. המפגינים מילאו את מתחם תרזינוויזה, הניפו דגלי האריה והשמש וקראו סיסמאות תמיכה בהתקוממות הלאומית באיראן. בנאום שנשא בפני ההמון העצום במינכן, כינה פהלווי את הרגע הנוכחי "הקרב האחרון שלנו". גם העצרות בטורונטו ובלוס אנג'לס משכו כל אחת כ־350,000 משתתפים, לפי משטרות שתי הערים.

הקהילה האיראנית הגדולה ביותר בתפוצות - יצאה לרחובות לוס אנג'לס, צילום: רויטרס

בלוס אנג'לס, בה מתגוררת הקהילה האיראנית הגדולה ביותר בתפוצות, הצטרפו לעצרת דוברים ואנשי תרבות, והציגו את ההיענות הרחבה כמסר לממשלות המערב להגביר את הלחץ על הרפובליקה האסלאמית.

מפגינים למען תושבי איראן, טורונטו, צילום: רויטרס

ההפגנות העולמיות התקיימו במקביל לחידוש מחאות ליליות בערים באיראן בעקבות קריאה של הנסיך הגולה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר