השלטונות ביוון עצרו היום (שבת) את מוחמד אל-ח'טיב, מתאם ארגון הטרור "סאמידון" באירופה, כך דווח בכלי תקשורת פלסטיניים.
לפי הדיווחים, הוא נעצר בזמן ששהה באי כרתים והיה בדרכו להשתתף בסמינר בנושא תנאי המחבלים בבתי הכלא בישראל. עוד נטען בתקשורת הפלסטינית כי מעצרו מגיע "בתגובה ללחץ ישראלי".
סאמידון הוקם בעשור הקודם ומאז פעל במספר מדינות במערב, כולל גרמניה, הולנד וקנדה. בישראל ובמדינות אלה סאמידון הוכרז בתור ארגון טרור לאחר שנחשף כי הוא מהווה, הלכה למעשה, זרוע פיננסית של ארגון הטרור הפלסטיני החזית העממית.
אחד מבכיר סאמידון, ח'אלד ברכאת, משמש במקביל כבכיר בחזית העממית. אשתו, שרלוט קייטס, גם היא בכירה בסאמידון, שיבחה את טבח 7 באוקטובר. ב"היום" פורסם בעבר כיצד סאמידון הצליח לחדור לקמפוסים במדינות אירופה ובצפון אמריקה ולעודד הסתה נגד מדינת ישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו