"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
ניתק יחידות בחזית והפיל רחפנים מהשמיים: מאסק סגר לצבא הרוסי את השאטלר
לאחר שהרוסים החלו לעשות שימוש במערכת ה"סטארלינק" של מאסק על מנת לכוון מל"טים לשטחה של אוקראינה, בקייב ביקשו עזרה מהמיליארדר • הפתרון שסיפקו אנשי החברה האמריקנית ניתק את הצבא הרוסי מהמערכת שהתרגל להשתמש בה
חייל רוסי לצד מסוף של מערכת סטארלינק. צילום: רשתות חברתיות

ניתק יחידות בחזית והפיל רחפנים מהשמיים: מאסק סגר לצבא הרוסי את השאטלר

לאחר שהרוסים החלו לעשות שימוש במערכת ה"סטארלינק" של מאסק על מנת לכוון מל"טים לשטחה של אוקראינה, בקייב ביקשו עזרה מהמיליארדר • הפתרון שסיפקו אנשי החברה האמריקנית ניתק את הצבא הרוסי מהמערכת שהתרגל להשתמש בה

נטע בר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

צבא רוסיה רוסיה נתקל בבעיה חדשה ולא צפויה במלחמתו בת ארבע השנים באוקראינה, כך חושפים בלוגרים צבאיים רוסים המעורים בנעשה בשדה הקרב. מהלך חדש שהוביל היזם והמיליארדר אילון מאסק, לבקשתה של אוקראינה, הותיר את הצבא הרוסי ללא מערך קשר אמין בנקודות רבות לאורך החזית.

הסיפור התפוצץ לכותרות כשצבא רוסיה החל לחבר טרמינלים של חברת הלוויינים בבעלותו של מאסק סטארלינק למל"טים מתאבדים שפגעו בשיירות אספקה אוקראיניות בעומק האויב. הרוסים קנו מלאי עצום של מסופי התחברות לרשת האינטרנט בלוויין של החברה דרך מדינות שלישיות, דבר שאפשר להם לעקוף את הסנקציות וההגבלות האמריקניות. החיבור לאינטרנט אפשר לרוסים להפעיל את המל"ט בשליטה מרחוק ולעקוף את החסימה והשיבוש שמפעיל הצבא האוקראיני באזורי החזית.

חייל רוסי לצד מסוף סטארלינק, צילום: רשתות חברתיות

האוקראינים, שחששו מפגיעה מתמשכת בכוחותיהם, פנו למאסק בבקשה לעזרה ברשת החברתית X והמיליארדר ניאות למצוא פתרון לבעיה. בהתחלה יישמו אנשי החברה פתרון זמני. הם חסמו באופן מידי כל טרמינל שנמצא בתנועה של מעל ל-50 קמ"ש בשטחה של אוקראינה, מלבד מסופים ייעודיים ששימשו את הצבא האוקראיני. אך לשני הצדדים היה ברור כי מדובר בפתרון זמני בלבד וכי הרוסים ימצאו במוקדם או במאוחר דרך לעקוף את המגבלה.

שיתוף פעולה היסטורי עם Starlink - חברת הלוויינים של אילון מאסק, צילום: ללא

הפתרון שמצאו אנשי סטארלינק והמודיעין האוקראיני הותיר את הרוסים בבעיה קשה. על פי הדיווחים, מסופי סטארילנק שאותרו כממוקמים בשטחה של אוקראינה או רוסיה ידרשו קוד הפעלה על מנת להתחבר לרשת, קוד שישנה מתקופה לתקופה ויוספק על ידי החברה ישירות לאוקראינים. הרוסים, שמפעילים מסופים שהופעלו ונרכשו במדינות שלישיות כמו קזחסטן או טורקיה, לא יוכלו להתחבר.

אך מדוע מערכת הסטארלינק כה קריטית עבור הצבא הרוסי? עם תחילת הפלישה הרוסית המלאה לאוקראינה בשנת 2023 גילה הצבא הרוסי פערי ענק במערך הקשר שלו ומחסור דרמטי במכשירי קשר ומערכות רדיו מוצפנות. הצבא הרוסי התרגל לעשות שימוש באפליקציות תקשורת מוצפנות כמו טלגרם על מנת לקיים תקשורת וסטארלינק אפשרה גם לחבר את צוותי הרחפנים לרשת התקשורת. החסימה שמפעילות רוסיה ואוקראינה על תקשורת סלולרית בסמוך לחזית אילצה את הרוסים בהדרגה לעבור לשימוש כמעט בלעדי במערכת סטארלינק, שהיא ייחודית מסוגה.

ארטילריה אוקראינית בפוקרובסק, צילום: רויטרס

על פי בלוגרים צבאיים רוסיים, יחידות חוד בצבא הרוסי מוצאות את עצמן כעת מנותקות מהמפקדות ורחפנים שהופעלו באמצעות ה"סטארלינק" פשוט החלו נופלים מהשמיים כשהטרמינלים אותחלו והחלו לדרוש קוד הפעלה. ברשתות הרוסיות נרשמה בהלה וזעם על כך שלא נעשה כל מאמץ מצד פיקוד הצבא הרוסי למצוא פתרונות למשבר מבעוד מועד.

"מאסק החזיר אותנו למחצית הראשונה של 2023. אינטרנט לווייני רוסי יקר ואיטי באופן בלתי סביר. ההבדל הוא שאז, אנשים היו חוצים את הגבול לשטח הכבוש של אוקראינה בשביל אינטרנט סלולרי מהיר. עכשיו, הוא תקוע באזורי גבול רבים", מסביר הבלוגר הצבאי הרוסי Vault8.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...