"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רשויות האכיפה פשטו על משרדי X בצרפת | זו הסיבה
היחידה לפשעי סייבר בצרפת, בשיתוף עם הסוכנות האירופית, פשטו על משרדי הרשת החברתית של המיליארדר אילון מאסק • הסיבה: חקירה שנפתחה נגד החברה בעוון יצירה והפצה של תמונות מיניות פיקטיביות באמצעות צ'אט הבינה המלאכותית גרוק
אילון מאסק. צילום: רויטרס

רשויות האכיפה פשטו על משרדי X בצרפת | זו הסיבה

היחידה לפשעי סייבר בצרפת, בשיתוף עם הסוכנות האירופית, פשטו על משרדי הרשת החברתית של המיליארדר אילון מאסק • הסיבה: חקירה שנפתחה נגד החברה בעוון יצירה והפצה של תמונות מיניות פיקטיביות באמצעות צ'אט הבינה המלאכותית גרוק

דין ברנדשטטר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

רשויות האכיפה בצרפת פשטו הבוקר (שלישי) על משרדי הרשת החברתית X (לשעבר טוויטר) של המיליארדראילון מאסק, כך אישר משרד התובע הציבורי בפריז, זאת ברקע חקירה פלילית שנפתחה בצרפת נגד פעילות צ'אט בוט הבינה המלאכותית מבית XAI – גרוק.

החקירה נפתחה בחודש שעבר בעקבות התפשטות של תמונות וסרטונים מזוייפים. נמצא כי הבוט יוצר עיבודים מיניים של תמונות נשים אמיתיות בפקודה פשוטה. לפי דיווח בפוליטיקו, מחקר עדכני העריך כי גרוק יצר עד שלושה מיליון תמונות מיניות ב-11 ימים בינואר, כולל 23,000 תמונות של ילדים. החקירה מתווספת לחקירה נוספת, שנפתחה בקיץ האחרון עקב התבטאויות אנטישמיות חריגות שכללו הכחשת שואה. ב-XAI אמרו אז כי היה מדובר בתקלה שנפתרה.

משרד התובע הצרפתי מסר בהצהרה כי החקירה בוצעה על ידי היחידה לפשעי סייבר, יחד עם סוכנות אכיפת החוק של האיחוד האירופי Europol. "בשלב זה, ניהול החקירה הזו הוא חלק מגישה בונה, במטרה להבטיח בסופו של דבר שהפלטפורמה X עומדת בחוק הצרפתי, ככל שהיא פועלת בשטח הלאומי", נאמר בהצהרה.

משרד התובע הוסיף כי אילון מאסק והמנכ"לית לשעבר לינדה יקארינו זומנו ל"ראיונות וולונטריים" ב-20 באפריל, אך ב-X לא הגיבו לבקשת פוליטיקו לתגובה על הפריצה למשרדי החברה. כזכור, גם הנציבות האירופית פתחה בחקירה חדשה נגד הרשת החברתית, ואמרה כי היא בוחנת איסור על אפליקציות במסגרת חוק הבינה המלאכותית.

עשרות אלפי עיבודים מיניים של תמונות. Grok, כלי ה-AI של רשת X, צילום: AFP

פאבל דורוב, מייסד ובעלי טלגרם, טען כי מדובר בחקירה לצורך השתקה. "צרפת היא המדינה היחידה בעולם שרודפת את כל הרשתות החברתיות שמעניקות לאנשים מידה מסוימת של חופש (טלגרם, X, טיקטוק). אל תטעו: זו לא מדינה חופשית", טען בציוץ ברשת X.

דורוב, כזכור, נעצר באוגוסט 2025 בנמל תעופה ליד פריז והואשם בהאשמות ראשוניות הכוללות סחר בסמים, הלבנת הון והפצת תוכן מיני בלתי חוקי. דורוב הכחיש בתוקף את כל ההאשמות. במהלך החקירה נאסר על דורוב לעזוב את צרפת, והוא נדרש לשלם ערבות של 5 מיליון אירו ולהתייצב בתחנת משטרה פעמיים בשבוע. עם זאת, סוכנות הידיעות הצרפתית AFP דיווחה כי הרשויות הקלו על התנאים ואפשרו לו עזיבה זמנית של המדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...