בספר הלימוד הצרפתי נכתב כי הטבח גרם למותם של "יותר מ-1,200 מתנחלים יהודים". צילום: GETTY

ספר הלימוד שעורר סערה בצרפת: "7 באוקטובר גרם למותם של יותר מ־1,200 מתנחלים יהודים"

נשיא צרפת עמנואל מקרון: "חומרים לימודיים לתואר ראשון אשר מזייפים את העובדות זה דבר בלתי נסבל, ביקשתי מהממשלה לנקוט צעדים" • ספר הלימוד Objectif Bac מיועד לתלמידים בשנת הלימודים האחרונה שלהם בתיכון ורלוונטי לשיעורי היסטוריה, גיאוגרפיה, גיאופוליטיקה ומדעי המדינה שכל אחד יכול לרכוש

ספר לימוד המיועד לתלמידי בתי ספר בצרפת מתייחס לקורבנות ה־7 באוקטובר כ"מתנחלים יהודים". לטענת עמותה צרפתית אשר נלחמת באנטישמיות ישנו ניסיון להשתמש בטרמינולוגיה אשר מנסה לעוות את מתקפת הטרור הרצחנית באמצעות שילוב של מינוחים פוליטיים הנמצאים במחלוקת.

"1,200 מתנחלים יהודים" ספר הלימוד הצרפתי שעורר סערה, צילום: כלי תקשורת צרפתים

מדובר על ספר הלימוד Objectif Bac, שיצא לאור על ידי Hachette Education, ובו יש התייחסות לטבח 7 באוקטובר. בספר נכתב כי הטבח גרם למותם של "יותר מ־1,200 מתנחלים יהודים".

הספר עצמו מיועד לתלמידים בשנת הלימודים האחרונה שלהם בתיכון ורלוונטי לשיעורי היסטוריה, גיאוגרפיה, גיאופוליטיקה ומדעי המדינה, אם כי לא מדובר על ספר לימוד רשמי לבית הספר שאושר על ידי משרד החינוך, אלא ספר חזרה לקראת לימודי תואר ראשון שכל אחד יכול לקנות בחנות הספרים.

ההוצאה לאור Hachette, צילום: GETTY

הליגה הבינלאומית נגד גזענות ואנטישמיות ( LICRA ), עמותה שנאבקת בגזענות, אנטישמיות, שנאת זרים ואפליה, בין היתר באמצעות עבודה מול גורמי חינוך, הגישה מחאה חריפה על השימוש בניסוח "מתנחלים" תוך טענה ש"הניסוח מעוות את המציאות של הטבח שביצע חמאס על ידי תיוג חסר הבחנה של אזרחים ישראלים שנרצחו, שרבים מהם חיו בגבולות המוכרים של ישראל, כ"מתנחלים". העמותה קוראת לרשויות החינוך בצרפת לבחון בקפידה את התכנים המפורסמים בספרים המיועדים לתלמידי בית ספר ואשר נוגעים לסכסוך הישראלי-פלשתיני".

בעמותת LICRA טענו עוד כי "להטעיה הסמנטית יש השלכות חמורות העלולות להמעיט בערכו של פשע טרור חמור ולהזין פרשנות אידיאולוגית של הסכסוך. אנחנו מודאגים מכך שאותו ספר עם מסרי בלבול והכחשה מיועד לתלמידי תיכון".

הניסיון למסגר את הטבח של שבעה באוקטובר בצורה מעוותת גרם גם לנשיא צרפת עמנואל מקרון להוציא הודעת גינוי מצידו, "חומרים לימודיים לתואר ראשון אשר מזייפים את העובדות זה דבר בלתי נסבל, כמו כל רלטיביזם בנוגע לפיגועי הטרור והאנטישמיות של חמאס ב־7 באוקטובר. לרביזיוניזם אין מקום ברפובליקה. ביקשתי מהממשלה לנקוט צעדים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...