שוד חג המולד שמסעיר את גרמניה: 30 מיליון אירו נגנבו - "כל החסכונות שלי היו שם"

עשרות אנשים זועמים המתינו מול סניף הבנק שנשדד אך נותרו ללא תשובות • החוקרים מעריכים כי שווי הרכוש שנשדד בפריצה עומד על למעלה מ־30 מיליון אירו

30 מיליון אירו בזהב, תכשיטים וחפצים יקרי ערך: שוד הבנק הנועז בגרמניה. צילום: רויטרס

המשטרה ממשיכה במצוד אחר הפורצים שהצליחו לגנוב כ־30 מיליון אירו מסניף בנק מקומי בעיר גלזנקירשן שבגרמניה, המשטרה השוותה את השוד הנועז לסרט "אושן 11". הבוקר (רביעי) הודיעה המשטרה כי סוף סוף התגלה קצה חוט שאולי יאפשר לפתור את התעלומה.

כוחות המשטרה מול סניף בנק שפַּרקאסֶה, צילום: צילום מסך

יותר מ־3,000 תיבות פיקדון בסניף הבנק המקומי "שפַּרקאסֶה" שבמערב המדינה נפרצו, בתיבות נמצאו מזומנים, תכשיטים יקרי ערך וגם זהב. החדשות המסעירות הפרו את השקט האופייני לחג המולד בעיר השלווה והובילו ללקוחות זועמים שצבאו על דלתות הבנק.

"תנו לנו להיכנס!" צעקו, אחד מהם אמר לכלי התקשורת הגרמני שפיגל כי "לא הצלחתי לישון כל הלילה, לא נותנים לנו שום מידע", אחר צוטט בסוכנות הידיעות הבריטית "רויטרס" ומספר על כך שחסכונותיו לפנסיה נשמרו במשך עשרות שנים בסניף הבנק המדובר.

"לא מספרים לנו כלום": לקוחות זועמים על שוד הבנק הגדול, צילום: צילום מסך

הגנבים הצליחו לקדוח את דרכם לחדר הכספות התת־קרקעי שבסניף ולפרוץ ל־3,000 תיבות פיקדון של לקוחות, צוות השודדים ניצל את סופ"ש חג המולד המנומנם, אז רוב הבנקים והחנויות סגורים החל מערב החג, ב־24 בדצמבר.

חג כריסטמס שמח בברלין, צילום: רויטרס

הפריצה התגלתה רק בשעות הבוקר המוקדמות של יום שני, לאחר הפעלת אזעקת אש בבניין. עדי ראייה דיווחו כי בליל שבת נצפו אנשים נושאים תיקים גדולים בחניון סמוך, ומצלמות האבטחה תיעדו רכב שחור מדגם אאודי RS6 נמלט מהמקום כשבתוכו אנשים רעולי פנים, כשהרכב נושא לוחית רישוי גנובה. המשטרה מעריכה כי מדובר בפעולה מתוכננת בקפידה ובוחנת חשד למעורבות עבריינים מהולנד, זאת בהסתמך על דפוסי עבר דומים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר