"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ללא יהודים - פריז לא תהיה פריז": ראשי ערים אירופים התאחדו במאבק באנטישמיות

בכירים מעשרות מדינות הגיעו לוועידה יחודית של התנועה למאבק באנטישמיות בבירה הצרפתית • ראש עיריית פריז, אן הידלגו, קראה להרחבת האכיפה והחינוך • "האנטשימיות לא תיעלם מעצמה", הזהירה • משתתפים הדגישו: הפסקת האש במזה"ת לא עצרה את גל השנאה באירופה

,עודכן
0השמעה
מפגש במוזיאון פריז. צילום: Leah Marciano

עשרות ראשי ערים ובכירים בערים בולטות מכל רחבי אירופה התכנסו אתמול (חמישי) בפריז לתמיכה במאבק באנטישמיות במסגרת ועידה שאורגנה על ידי התנועה למאבק באנטישמיות (CAM).

פרו-פלשתינים הציתו מושבים במהלך הקונצרט הפילהרמוני בפריז

הוועידה משכה בכירים בעיריות ממדינות רבות באירופה, כולל בריטניה, צרפת, ספרד, איטליה, פולין, נורבגיה, ליטא, מונטנגרו, שבדיה, סרביה, סלובקיה, קרואטיה, אסטוניה, הונגריה, בולגריה ועוד.

"ראשי ערים עומדים בחזית המאבק באנטישמיות ויש להם תפקיד חשוב במיגור התופעה", אמרה אן הידלגו, ראש עיריית פריז. "אויימתי בעבר בגלל התמיכה שלי בקהילה היהודית אבל חשוב לנו להמשיך להגן על הקהילה היהודית כי היא חלק אינטגרלי מהעיר. ללא הקהילה היהודית, פריז לא תהיה פריז".

לדבריה, "אנחנו יודעים שאחרי התקפות הטרור לפני כעשור אנשים שאלו את עצמם אם ישארו בעיר או שלא. לנו חשוב שאם אדם בוחר לעלות לישראל הוא יעשה זאת כהחלטה אינדווידואלית ושלא הקהילה כולה תעזוב בגלל שלא תרגיש בטוחה, ולכן אנחנו נמשיך להילחם ללא הספקה באנטישמיות".

ראש עיריית פריז,צילום: Leah Marciano

היא קראה "לכל ראשי הערים שהגיעו לכאן לקחת חלק במאמץ במלחמה באנטישמיות. אחרי 7 באוקטובר הארנו את מגדל אייפל בצבעי ישראל, פגשתי בני משפחות חטופים, גינינו את הטבח, דיברנו בקול אחד נגד התקפת הטרור של חמאס נגד מדינה דמוקרטית, נגד החופש נגד הדמוקרטיה, נגד ילדים".

ראש העיר, שידועה בתמיכתה בקהילה היהודית, ציינה שהעיר לא מאפשרת גילויי אנטישמיות במרחב הציבורי והעירייה פועלת נגד קריאות אנטישמיות. "השד האנטישמיות נמצאץ ברחובות שלנו וזה משהו שלעולם לא נסבול. פריז הייתה מהערים הראשונות שאימצה את הגדרות IHRA נגד אנטישמיות ואנחנו קוראים לכל ראשי הערים לאמץ את ההגדרה כי היא עוזרת למצוא פיתרון".

היא הוסיפה: "אנחנו מוחקים גרפיטי עם מסרי שנאה והסתה מרחובות העיר, מבצעים פעולות חינוכיות, תומכים במוסדות יהודים ועושים ככל האפשר שיהודים ירגישו בטוח בעיר".

בנג'מין חדד, השר לענייני אירופה בצרפת,צילום: Leah Marciano

במהלך הוועידה הסביר יונתן ארפי, מנכ"ל ארגון הגג של הקהילות היהודיות בצרפת (CRIF), עד כמה המצב בצרפת מאתגר את הקהילה היהודית. "הפסקת האש לא עצרה את האנטישמיות בצרפת, אין הפסקת אש באנטישמיות. יש אנשים בפרלמנט ובציבוריות שמתדלקים את האנטישמיות והשנאה, ואנחנו רוצים להודות לאלה שתומכים בנו".

בוועידה השתתף גם בנג'מין חדד, השר לענייני אירופה בצרפת, חברי פרלמנט ממדינות שונות באירופה, קתרינה פון שנורביין, המתאמת את המאבק באנטישמיות מטעם האיחוד האירופי, שאנון סבן, חברת מועצת העיר רוני-סו-בואה ומנהלת הפעילות של "התנועה למאבק באנטישמיות" באירופה, ראשי ארגונים יהודיים ועוד.

ועידת ראשי הערים למלחמה באנטישמיות היא יוזמה של התנועה למאבק באנטישמיות (CAM) המתרחשת בכל רחבי העולם מזה מספר שנים. מטרת התנועה היא להיאבק באנטישמיות בכל צורותיה ובכל מקום שבו היא מתרחשת.

מנכ"ל התנועה, סשה רויטמן,צילום: Leah Marciano

לדברי מנכ"ל התנועה, סשה רויטמן, "המשימה שלנו ברורה: לתמוך בעיריות ובנבחרי הציבור שלהן כך שיהיו להם את כל הכלים הדרושים להילחם באנטישמיות. לצד אן הידלגו, אנו מחזקים את האמירה שהמאבק הזה אינו רק מוסרי - הוא גם דמוקרטי. הגנה על יהודים פירושה שמירה על הערכים הבסיסיים של החברה שבה אנחנו חיים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר