שבר שורות: נזיר נתפס ברודוס עם שני קילו קוקאין במזוודה

איש הדת הגיע בטיסה לאי התיירותי והמתין לכבודה שלו שהגיע במעבורת, וביקש מקשישה תושבת המקום שתביא את המזוודה עבורו • הנזיר נעצר ואיש הקשר שלו באי, אזרח אלבניה המוכר למשטרה, נתפס לאחר חקירה קצרה

נשיר בחוף הים ביוון (ארכיון) . צילום: איי.אף.פי

נזיר בן 40 נעצר היום (ראשון) באי היווני רודוס לאחר שבמזוודתו נמצאו לא פחות משני קילו של קוקאין, אותם ככל הנראה ניסה למסור לגורמים קרימינליים באי.

על פי דיווחים בכלי תקשורת ביוון, הנזיר מתגורר במנזר באתיקה, הגיע בטיסה לאי ושלח את המזוודה שלו ללא ליווי במעבורת שהגיעה מנמל פיראוס לאי. בהגיעו לנמל, הנזיר ביקש מקשישה תושבת האי לקחת עבורו את המזוודה, והיא נעתרה ברצון משום שהאמינה שהיא מסייעת לאדם בשליחות דתית.

חופי האי רודוס ביוון, צילום: GettyImages



ביציאה מהנמל הנזיר נתפס יחד עם הקשישה כשהמזוודה ברשותם ושניהם נעצרו. אחרי חקירה קצרה הקשישה שוחררה ובמשטרה הגדירו אותה כלא קשורה לעבירה שבוצעה. בתוך המזוודה נמצאו שני משטחים של קוקאין במשקל כולל של 2,138 גרמים. מדובר בכמות סם בשווי אלפי דולרים בשוק המקומי.

 לאחר חקירה קצרה התברר כי הנזיר שימש כבלדר לאזרח אלבניה, שהיה מוכר למשטרה, שככל הנראה שימש מפיץ של הסם ברחבי האי, שמהווה מוקד למסיבות רבות וחיי לילה תוססים. כעת במשטרה חוקרים אם מדובר בדפוס בו משתמשים גורמים עברייני, תוך ניצול ציני של הסטטוס לו זוכים אנשי דת ביוון, על מנת להבריח סמים לאי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר