"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נעדר 17 שנה ונחשב למת: אזרח בולגרי נמצא בחיים בקמפינג בהרים

האזרח הבולגרי נעלם בשנת 2008 והונפקה לו תעודת פטירה בשנת 2013 • הוא נמצא במהלך בדיקה שגרתית בפארק הלאומי פירין • הרשויות יסייעו לו בהשגת אמצעי זהות תקניים והוא ייקנס על הקמת אוהל מחוץ לשטח המוגדר בחוק

,עודכן
0השמעה
פארק הלאומי פירין, אוהלו של הנעדר הבולגרי. צילום: צילום מסך, רשתות חברתיות

אזרח בולגריה שנעלם לפני 17 שנים ואף הוכרז על מותו, נמצא חי וקיים באחד האזורים המרוחקים של הפארק הלאומי "פירין", כך אישרו הרשויות המקומיות במהלך סוף השבוע האחרון (שישי). הנעדר נמצא לאחר בדיקה שגרתית של אזורי האוהלים בפארק.

נעדר לפני 17 שנה ונמצא בחיים, אוהלו של האזרח הבולגרי שנעלם,צילום: צילום מסך

כוחות הפיקוח הבחינו באוהל שהוקם מחוץ לאזורי הקמפינג המורשים וביררו מול הגר את זהותו. מנהל הפארק הלאומי, רוזן באננסקי העיד כי האיש הגיב בתוקפנות, המשטרה הוזעקה למקום והתברר כי אין ברשותו אף אמצעי זיהוי.

"השוטרים הגיעו והתברר כי האדם נחשב נעדר, הוכרז מת ואף הונפקה עבורו תעודת פטירה", אמר באננסקי לערוץ הבולגרי המקומי BNT. הרשויות דיווחו כי נעשו מאמצים נרחבים בשנת 2008 על מנת לאתר את האזרח אך הם כולם עלו בתוהו, לאחר שלא נמצא שנים הונפקה לו תעודת פטירה בשנת 2013.

הפארק הלאומי בבולגריה, פירין,צילום: צילום מסך

באננסקי הוסיף כי לאחר שאימות זהותו של האיש תבוצע במלואה, הרשויות יסייעו לו בהשגת מסמכי זיהוי תקניים וכן יוטל עליו קנס מנהלי על הקמת אוהל מחוץ לאזור המוגדר לכך בפארק. לפי התקנות, גובה הקנס נע בין 500 ל־5,000 לבה בולגרית. (960 ל-9,600 ₪), המשטרה חוקרת כעת כיצד הצליח לחיות כל השנים הללו בבידוד מוחלט.

הפארק הלאומי פירין ממוקם סמוך לגבולות בולגריה עם יוון וצפון מקדוניה, וכולל את הפסגה השנייה בגובהה במדינה, המתנשאת ל-2,914 מטרים. הפארק משתרע על שטח של כ-40,000 הקטאר, הוכרז כפארק לאומי והתווסף לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו בשנת 1983. הוא ידוע באגמיו הקרחוניים, במפלים, במערות וביערות המחטניים שבו, וכן משמש בית גידול לחיות בר כמו דובים וזאבים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר