שר המשפטים הבריטי וסגן ראש הממשלה, דיוויד לאמי, שהיה שר החוץ בזמן ההכרה במדינה פלשתינית התקבל היום (שישי) בקריאות ״תתבייש״ ו״לך לפלשתין״ כשביקר בבית הכנסת במנצ׳סטר. חברי הקהילה קטעו את דבריו כמה פעמים לאורך נאומו.
זאת, ברקע הביקורת הגדולה בקהילה ובישראל על אוזלת ידה של הממשלה בהתמודדות עפ האנטישמיות.
עוד צעקו לעברו המפגינים: "אתה אפשרת את זה, כל שבת", כשהם מתייחסים להפגנות הפרו-פלשתיניות השבועיות ברחבי בריטניה. בנאומו שנקטע אמר לאמי לקהל כי "אנחנו עומדים באיתנות אל מול הטרוריסטים שמחפשים לפלג אותנו, להסית אדם נגד שכנו". מנחה האירוע נאלץ לבקש מקהל לאפשר לשר המשפטים לדבר, אך נאומו של לאמי נקטע גם בהמשך. "אנחנו נראה להם מי אנחנו, נראה מי אנחנו, אומה סובלנית, שבנויה על כבוד הדדי, שאנשים חיים בה בלי פחד, אלא בחופש. אלה אנחנו וזה לא יימחה באלימות כמו אלה שהתרחשו כאן אתמול".
מאוחר יותר, כתב לאמי בחשבון ה-X שלו: "שמעתי את הכאב, הזעם והצער בעצרת היום לאחר פיגוע הטרור המחריד. אנחנו ניצבים לצד הקהילה היהודית באבל ובסולידריות נגד האנטישמיות. אנו מגבירים את האבטחה בבתי הכנסת ותומכים בקורבנות. השנאה לעולם לא חייבת - ולעולם לא תצליח - לפלג אותנו".
מוקדם יותר ראש הממשלה הבריטי קיר סטארמר ביקר בזירת הפיגוע במנצ'סטר, שם נפגש עם שוטרים ואנשי קהילה. תמונות שפורסמו הראו את סטארמר ואשתו לוחצים ידיים לשוטרים באזור בית הכנסת. הביקור הגיע יום לאחר שסטארמר הגיע אמש לבית כנסת בצפון לונדון יחד עם אשתו, שרת האוצר רייצ'ל ריבס ושרת החוץ איבט קופר.
בישראל תקפו את הממשלה הבריטית על מה שתיארו כאזלת ידה, בהמשך לעימות המדיני בין ישראל ובריטניה סביב ההכרה במדינה פלשתינית של סטארמר בחודש הקודם. ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף בצער המשפחות ואיחל החלמה מהירה לפצועים והוסיף: ״כפי שהזהרתי באו״ם - חולשה מול טרור מביאה רק יותר טרור. רק כוח ואחדות יכולים להביס אותו״.
שר החוץ גדעון סער תקף בחריפות את הרשויות הבריטיות: ״האמת חייבת להאמר - הסתה אנטישמית ואנטי-ישראלית גלויה ופרועה, כמו גם קריאות תמיכה בטרור, הפכו לחזיון נפרץ ברחובות לונדון, בערי בריטניה ובקמפוסים שלה״. הוא המשיך: ״הרשויות בבריטניה לא נקטו בפעולה הנדרשת לבלימת גל אנטישמי רעיל זה ואיפשרו אותו בפועל״. סער דרש מממשלת סטארמר ״יותר ממילים - שינוי כיוון, פעולה יעילה ואכיפה נגד ההסתה האנטישמית והאנטי-ישראלית הפרועה בבריטניה״.
במהלך היום שוחח סער עם שרת החוץ קופר ובהודעה שנמסרה מלשכתו נכתב כי הוא לה שזה ״ זהו רגע מכריע בתולדות בריטניה עצמה בשימור על אופיה וזה מחייב לחימה תקיפה בתנועה האנטישמית הרעילה״.
טלטל את הממלכה: סיפור עבריין המין הגדול בתולדות בריטניה נחשף
דיווח: מחבל חמאס נעצר בגרמניה, תכנן פיגועים נגד אתרים יהודים וישראלים
פרסומת | איך נולדה האנטומיה של גריי?
כניעה לטרור? שוק חג המולד בעיר הגרמנית לא ייפתח בשל איום ביטחוני
שיא החוצפה: הפרו פלשתינים שהתפרצו לקונצרט הפילהרמונית הגישו תלונה על אלימות
עוד נכתב בהודעה כי ״העלה בשיחה את הצורך להאבק במצעדים ובהפגנות הפרו-פלסטיניים הנושאים אופי אנטישמי ולעתים כוללים גם תמיכה מפורשת בטרור״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
