"האריה התעורר": הפגנת ענק נגד הגירה כבשה את לונדון

עשרות אלפים השתתפו במצעד מחאה שזכה לשם "מאחדים את הממלכה" בהובלת הפעיל האנטי אסלאמיסטי טומי רובינסון • עימותים בין המשטרה לצועדים התרחשו בשולי האירוע והפגנת נגד בהשתתפות אלפים התקיימה בסמוך לווייטהול

אלפי מפגינים נגד הגירה סמוך לפרלמנט בלונדון. צילום: איי.פי

מחאה היסטורית בבריטניה: יותר ממאה אלף בני אדם צעדו היום (שבת) בצעדת ענק נגד ההגירה ברובע ווסטמינסטר בבירה לונדון, המפגן הגדול ביותר בהיסטוריה הבריטית נגד הגירה ופגיעה בערכיה המסורתיים של בריטניה. 

לונדון: הפגנת המונים נגד ההגירה ברובע ווסטמינסטר

הצעדה "אחדו את הממלכה", שאורגנה על ידי הפעיל האנטי-מהגרים והאנטי-מוסלמי רובינסון, ששמו האמיתי הוא סטיבן יאקסלי-לנון, התכנסה ברחוב סטמפורד ליד גשר ווטרלו בלונדון לפני שהגיעה לקצה הדרומי של וייטהול.

"האריה התעורר והשאגה שלו מחרישת אוזניים כשמיליונים יוצאים לרחובות נגד השחיקה של חופש הדיבור שלנוונגד אלו שמקבלים שכר להנהיג אותנו, ומוסרים את המדינה שלנו לזרים. לא עוד! פטריוטיות היא העתיד, העתיד שייך לנו", כתב רובינסון ברשת החברתית X. 

"רוצים את המדינה שלנו בחזרה", הפגנה נגד הגירה בלונדון, צילום: .

קבוצות של מפגינים הגיעו לבושים בסמלי היוניון ג'ק, דגלה של בריטניה, ובדגלי אנגליה, ורבים מהם נשאו תמונות של צ'רלי קירק, הפעיל השמרני האמריקאי שנורה למוות ביוטה ביום רביעי. בין הדוברים נמנים הפוליטיקאי הימני הקיצוני אריק זמור מצרפת ופטר ביסטרון מ"אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD), כמו גם הפסיכולוג הקנדי השנוי במחלוקת ג'ורדן פיטרסון.

"האריה התעורר" מפגינים נגד הגירה בלונדון,

גם הפרשנית קייטי הופקינס ואיש הטלוויזיה אנט מידלטון נכחו גם הם באירוע, כמו גם השחקן לשעבר לורנס פוקס נכחו בצעדה. במהלך הנאומים, פרצו עימותים קלים בין מפגינים למשטרה, כאשר פעילים דוחפים ודחפו, ושוטרים נראו שולפים אלות בתגובה. בתקרית נפרדת ליד ווסטמינסטר, נראה כי צילומי וידאו הראו חפצים נזרקים לעבר שוטרים.

משטרת המטרופולין מסרה כי שוטריה "הותקפו בחפצים שהושלכו לעברם ונאלצו להשתמש בכוח כדי למנוע פריצה של המחסום" לאחר שקבוצה מ"איחוד הממלכה" ניסתה לפלס את דרכה דרך קווי המשטרה לעבר מפגינים נגד.

הפגנת הנגד משמאל בלונדון, צילום: .

מחאה אנטי-גזענית שאורגנה על ידי קבוצת "לעמוד בפני גזענות" (SUTR) הוקמה בקצה השני של וייטהול עם 5,000 משתתפים, על פי נתונים רשמיים של משטרת המטרופולין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר