סנקציות ממדריד: ראש הממשלה פדרו סאנצ'ז אמר היום (שני) כי ספרד "תגביר את הלחץ" על ישראל על ידי איסור על ספינות ומטוסים הנושאים נשק בדרכן לישראל לפקוד נמלים ספרדיים או להיכנס למרחב האווירי הספרדי.
ספרד גם תגדיל את הסיוע לרשות הפלשתינית ולסוכנות הסעד והתעסוקה של האו"ם לפליטים פלשתינים במזרח הקרוב (אונר"א) ותטיל אמברגו על סחורות המיוצרות בהתנחלויות ישראליות בשטחים הפלשתיניים הכבושים, אמר.
"אנו מקווים שהצעדים יגבירו את הלחץ על ראש הממשלה נתניהו וממשלתו להקל על חלק מהסבל שסובלת מהאוכלוסייה הפלשתינית", אמר סאנצ'ז בנאום פומבי ששודרה בטלוויזיה המקומית. ספרד גם תאסור על כל מי שהשתתף ישירות במה שסאנצ'ז כינה "רצח עם" להיכנס למדינה.
משמעות ההחלטה עדיין לא בוררה לגמרי אך ייתכן כי לוחמי צה"ל בשירות פעיל או בעבר לא יוכלו להיכנס לשטחה של המדינה. הצו אותו הוציא ראש הממשלה גם יקשה על ממשלה עתידית לשנות את ההחלטות ויצריך פעולה חקיקתית ומשפטית על מנת להפוך את העיצומים על ישראל.
שר החוץ, גדעון סער, אמר בהצהרה ביום שני כי סאנצ'ז מנסה להסיט את תשומת הלב הציבורית משערוריות השחיתות הפנימיות שלו וכינה את צעדיו כ"אנטישמיים".
ישראל הגיבה בכך שאסרה על שרת העבודה יולנדה דיאז ושרת הנוער סירה רגו, שתיהן משותפת הקואליציה הזוטרת השמאלנית הקיצונית סומר, להיכנס לישראל.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו