משטרת לונדון הודיעה כי 425 מפגינים נעצרו היום (שבת) לאחר שהתתפו בהפגנת תמיכה בארגון Palestine Action שהוגדר כארגון טרור בממלכה המאוחדת לאחר שפעיליו חיבלו במטוסי חיל האוויר הבריטי. ההפגנה היום היא חלק מרצף של מחאות כנגד הגדרת הקבוצה כארגון טרור, כאשר בפגנה קודמת נעצרו אף יותר מ-500 מפגינים בעקבות האיסור החוקי על תמיכה בארגון.
כ-1,500 מפגינים התכנסו ליד בניין הפרלמנט הבריטי כשהם מחזיקים שלטים עם הכיתוב ״אני מתנגד לרצח עם, אני תומך ב-Palestine Action", כחלק ממחאה מתוכננת שמטרתה לאתגר את האיסור על תמיכה בארגון הטרור.
משטרת לונדון הזהירה מראש כי ״הבעת תמיכה בארגון אסור היא עבירה פלילית תחת חוק הטרור. כאשר השוטרים שלנו רואים עבירות, אנחנו נבצע מעצרים״, והעימותים החלו במיד כאשר השוטרים פתחו במעצרים לקול קריאות בוז מצד המוחים.
משטרת לונדון דיווחה כי ״השוטרים ספגו רמה חריגה של אלימות כולל אגרופים, בעיטות, יריקות וזריקת חפצים, בנוסף להתעללות מילולית״. דוברי ארגון המחאה דחו את הטענות וקראו להן ״מגוחכות לחלוטין״, בטענה שהאלימות הגיעה דווקא מצד כוחות הביטחון.
הממשלה הבריטית הוציאה את הארגון מחוץ לחוק ביולי האחרון, לאחר שפעיליו פרצו לבסיס של חיל האוויר המלכותי וחיבלו בשני מטוסי תדלוק. הפעילים ריססו צבע אדום לתוך מנועי המטוסים וחבטו במנועי המטוסים במוטות ברזל. לטענת הארגון, הפעולה נועדה למחות נגד מה שהם מכנים ״תמיכת בריטניה במתקפה הישראלית בעזה״.
הארגון פועל נגד מתקנים ביטחוניים שקשורים לישראל או שנטען קשורים לישראל מאז שנת 2020, כאשר הרשויות מעריכות שהפעולות גרמו לנזק של מיליונים במצטבר ופגעו בביטחון הלאומי של הממלכה.
״ההערכות ברורות מאוד, זה לא ארגון לא אלים״, אמרה שרת הפנים לשעבר (ולאחרונה מונתה לשרת החוץ) איווט קופר שהובילה את המהלך נגד הקבוצה. ההגדרה כארגון טרור הופכת כל תמיכה פומבית בו לעבירה פלילית שדינה עד 14 שנות מאסר.
ההפגנה היום היא האחרונה בשורה ארוכה של אירועי מחאה נגד האיסור. בסך הכל נעצרו יותר מ-700 איש בהפגנות קודמות, ו-138 מהם הואשמו בגין מעבר על חוק הטרור. בחודש שעבר נעצרו יותר מ-500 מפגינים בהפגנה שהתקיימה מול הפרלמנט.
בין העצורים היום היה מייק היגינס בן ה-62, עיוור ומרותק לכיסא גלגלים, שנעצר כבר בהפגנה הקודמת. ״ואני טרוריסט? זו הבדיחה״, אמר היגינס בראיון ל-AP, ״כבר נעצרתי תחת חוק הטרור ואני חושד שאעצר גם היום. כמובן שאמשיך לחזור. איזו ברירה יש לי?״.
הארגון זכה לתמיכה מדמויות תרבות בולטות, ביניהן הסופרת האירית סאלי רוני, שאמרה כי בכוונתה להשתמש ברווחים מעבודתה ״כדי להמשיך לתמוך ב-Palestine Action ובפעולה ישירה נגד רצח עם״.
הארגון עצמו הגיש עתירה לבית המשפט העליון בבריטניה נגד הגדרתו ערגון טרור, ודיון בעתירה מתוכנן ל-25 בפברואר. מי שתצטרך לאכוף כעת את האיסור היא שבאנה מחמוד, שמונתה ביום שישי לשרת הפנים וידועה בעמדותיה הפרו-פלשתיניות ואף נמנעה מתמיכה בהגדרת הקבוצה כארגון טרור.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
