משטרת סקוטלנד אישרה כי לאחר מחאה מחוץ לתחנת המשטרה סנט לאונרדס נעצר גבר בן 68 מכוח חוק הטרור משנת 2000 בחשד להפגנת תמיכה בארגון שהוצא מחוץ לחוק, וכי החקירה נמשכת.
לפי העיתון הנשיונל, העצור הוא פול לאברטי, הבמאי והתסריטאי הסקוטי, שנעצר בשל חולצה שעליה נכתב "רצח עם בפלשתין, הגיע הזמן לפעול", שאותה ראו הרשויות כהבעת תמיכה בקבוצת המחאה האסורה "פעולה למען פלשתין". הוא הוחזק במעצר במשך כמה שעות, הואשם לפי חקיקה נגד טרור, ונקבע כי יתייצב בבית המשפט ב־18 בספטמבר.
פעילים פרו פלשתינים מחבלים במטוסים בבסיס חיל האוויר הבריטי | רשתות ערביות
"זה די סוריאליסטי שייקחו ממני טביעות אצבע ודגימות בגיל 68, כשמעולם לא היו לי בעיות עם המשטרה", אמר לאברטי, לפי אתר פובליקו. "מאשימים אותי בטרור משום שאני מתנגד לרעב, להוצאה להורג של הרעבים", הוסיף.
"אני חושב שנצטרך לזכור שבית המשפט החשוב ביותר בעולם הוא בית המשפט של דעת הקהל", אמר. לאחר שחרורו, הוא ביקר את רשויות האכיפה וכינה אותן "בית משפט מיקי מאוס".
"פעולה למען פלשתין" סווגה באופן חוקי כארגון טרור בבריטניה בחודש יולי לאחר שחלק מחבריה השחיתו שני מטוסים בבסיס של חיל האוויר המלכותי הבריטי, וחסמו את הכניסה למטה חברת אלביט בבריסטול. בנוסף, המשטרה המטרופולינית ביצעה יותר מ־500 מעצרים ב־9 באוגוסט במהלך הפגנה בכיכר הפרלמנט בתמיכה ב"פעולה למען פלסטין".
לאברטי, שותפו הוותיק של הבמאי קן לואץ' ובן זוגה של הבמאית הספרדייה איסיאר בולאין, הצטרף בשבוע שעבר להפגנה נגד האיסור ולבש את אותה חולצה באירועים במהלך פסטיבלי אדינבורו.
אמנית נוספת שהתגייסה למאבק והוזהרה כי היא עלולה לעמוד בפני אישומים הקשורים לטרור היא הסופרת האירית סאלי רוני. "אקדיש חלק מהכנסותיי מספריי ומעיבודים טלוויזיוניים ל'פעולה למען פלשתין'ואמשיך לתמוך בפעולה ישירה נגד רצח עם בכל דרך שאוכל", כתבה לאחרונה באייריש טיימס.
הממשלה הבריטית הזהירה את רוני כי היא עלולה לעמוד בפני אישומים הקשורים לטרור אם תתרום כסף ל"פעולה למען פלשתין" לאחר שהוצאה אל מחוץ לחוק בידי ממשלת בריטניה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו