"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"לא רוצים רוצחים בחופים": "יום זעם" הפרו-פלשתיני ביוון

אחרי ההפגנות בסירוס, רודוס ובכרתים, פעילי שמאל קוראים לצאת להפגנות פרו-פלשתיניות בכל איי יוון ביום ראשון הבא • תנועת March to Gaza: "לא ניתן להפוך את החופים ואת הסמטאות למקום מנוחה לחיילי צה"ל הרוצחים"

,עודכן
0השמעה
מפגינים פרו פלשתינים באי כרתים. צילום: איי.אף.פי

תנועת השמאל היוונית שמאגדת כמה מפלגות שמאל March to Gaza, הכריזה על ה-10 באוגוסט כ"יום פעולה ארצי" באיים ובאתרי התיירות ביוון, במטרה להפגין נגד מה שהם מכנים "רצח העם הפלשתיני ותומכיו". התנועה קוראת להפגין נגד ישראל בכל איי יוון ביום זה. הפעולה מגיעה בעקבות סדרת הפגנות שהתקיימו לאחרונה נגד אוניית קרוז ישראלית שהובילה תיירים ישראלים לאיים סירוס, רודוס וכרתים.

הישראלים ממתינים שההפגנה בסירוס תסתיים כדי לרדת מהספינה // השימוש נעשה לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

בשבועות האחרונים התקיימו הפגנות בכמה איים יווניים נגד תיירים ישראלים. בסירוס, רודוס ובעיר אגיוס ניקולאוס בכרתים, פעילים פרו-פלשתינים ניסו לחסום את כניסתם של התיירים הישראלים ולהפריע לסיוריהם באיים. מן הצד השני, ההפגנה בסירוס בה הצליחו המפגינים למנוע מאוניית הקרוז של מנו ספנות "קראון איריס" לעגון באי, הביאה לשינוי מדיניות באתונה - ששלחה לאיים יחידה מיוחדת לפיזור הפגנות שאינה כפופה למשטרה המקומית, כדי למנוע מה"הצלחה" של המפגינים הפרו-פלשתינים שהביכה את ממשלת המרכז-ימיו ביוון לחזור על עצמה. ההפגנות שהתקיימו מאז באיים הובילו למעצרם של מספר מפגינים תחת חוק האנטי-גזענות היווני.
בעקבות המתיחות, ישראל חידדה את אזהרת הנסיעה ליוון, וקראה לתיירים הישראלים להיות "זהירים במיוחד" בעת ביקור באיים.

"יוון אינה רק גן עדן לחופשות"

בתנועה שמארגנת את ההפגנות טוענת כי "יוון אינה רק 'גן עדן לחופשות'. זוהי מדינה שעמה עומד באופן מסורתי ובלתי מעורער לצד פלשתין. העם היווני לא שותק מול רצח העם שמבצעת ישראל בתמיכה ובשותפות של המערב והממשלה היוונית".

הפגנה אנטי ישראלית ביוון (ארכיון),צילום: אי.פי.אי

התנועה קוראת למפגינים "להפוך את האיים, החופים, הסמטאות, פסגות ההרים והמקלטים למקומות של סולידריות - לא למנוחה לחיילי צה"ל הרוצחים. המאמץ המאורגן להפוך את יוון ל'מקלט' לאלה המשתתפים או תומכים בטבח בפלשתין לא יעבור!"

יהודי יוון מודאגים

האירועים עוררו ביקורת מצד הקהילה היהודית ביוון וארגונים נוספים, כמו גם של שר החוץ גדעון סער, ששוחח עם מקבילו ביוון. המועצה הישראלית ביוון הזהירה מפני עלייה באנטישמיות, וטענה כי "האנטישמיות אינה עוצרת ביהודים" בלבד.

מצד שני, הפעילים הפרו-פלשתינים טוענים כי פעילותם מכוונת נגד מדיניותה של ישראל ולא נגד יהודים, וכי הם פועלים מתוך סולידריות עם הפלשתינים.

השלכות על התיירות

האירועים האחרונים מעוררים חששות בענף התיירות היווני, המהווה מרכיב חיוני בכלכלת המדינה. יוון מקבלת מיליוני תיירים מדי שנה, כאשר התיירים הישראלים מהווים חלק משמעותי מההכנסות מתיירות במדינה. בחודש האחרון דווח על ירידה קלה בהזמנות העתידיות מישראל ליוון. עם זאת חשוב להדגיש כי לבד מכתובות גרפיטי נגד ישראל, רוב מוחלט של התיירים הישראליים לא חשים עוינות ברחוב היווני - מעבר למוקדי ההפגנות כמובן. יוונים רבים אף יוצאים נגד המפגינים, שמייצגים מיעוט קטן אך קולני של תומכי שמאל קיצוני.

המפגינים בסירוס מול אוניית מנו ספנות,צילום: AP

השלטון באתונה יידרש כעת להתמודד עם האתגר של איזון בין חופש הביטוי ביוון, לבין הגנה על התיירים הישראלים ועל הענף החיוני לכלכלה המקומית. "יום הפעולה הארצי" ב-10 באוגוסט, יבחן הן את היענות הציבור היווני לקריאת פעילי השמאל והן את יכולת השלטונות למנוע התנגשויות בהפגנות שמכוונות מראש נגד לאום אחד - הישראלי, דבר שלפי המשרד לביטחון הפנים היווני מפר את החוק נגד גזענות במדינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר