"שיסדרו את הבית שלהם": כך הגיב השר הבריטי לביקורת הישראלית על "פסטיבל ההסתה"

שר הבריאות וס סטריטינג גינה את האירועים בגלסטנברי, אך בתגובה לביקורת של השגרירות הישראלית קרא לה לפעול נגד האלימות ביהודה ושומרון • מימין תקפו את האירועים, כאשר מנהיגת השמרנים קראה לאירוע "גרוטסקי" ונייג'ל פרג' שמוביל בסקרים הבטיח "להחזיר את המדינה מהמשוגעים האלה"

השר הבריאות הבריטי על הביקורת של ישראל: "שיסדרו את הבית שלהם"

שר הבריאות הבריטי וס סטריטינג גינה היום (ראשון) את קריאות ״מוות לצה״ל״ שנשמעו בפסטיבל גלסטנברי, אך במקביל קרא לישראל ״לסדר את הבית שלה״ תוך התייחסות לאלימות מתנחלים ביהודה ושומרון. במקביל, הסערה הפוליטית בבריטניה סביב האירועים נמשכת בעוד ראש הממשלה קיר סטארמר נמנע עד כה מלהגיב.

המשטרה הבריטית מסרה כי היא בוחנת צילומי וידאו כדי להכריע אם לפתוח בחקירה פלילית, בעוד מנהלי הפסטיבל הודיעו כי הם ״מזועזעים״ מההצהרות ואמרו שהקריאות ״חצו בבירור קו אדום״.

אחד מחברי הרכב הראפ Bob Vylan,

בראיון ל-BBC סטריטינג גינה את הקריאות וכינה אותן ״מזעזעות״, אך במקביל תקף את ישראל: ״אני רוצה להגיד לשגרירות הישראלית - סדרו את הבית שלכם. מה שקרה בגדה המערבית בסוף השבוע האחרון על ידי מתיישבים טרוריסטים צריך לא רק להיות מגונה אלא גם להוביל לפעולה נגדו, וישראל לא יכולה עוד להסתכל הצידה בזמן שאנשיה נוקטים במעשי אלימות וטרור. הם לא היו סובלים את זה באופן צודק נגד אזרחיהם, ואזרחיהם עושים את זה לאחרים וחייב להיפסק״.

השגרירות הישראלית בלונדון פרסמה אתמול הצהרה בה נכתב כי ״השגרירות מוטרדת עמוקות מהרטוריקה מלאת השנאה שהושמעה על הבמה בפסטיבל גלסטנברי. חופש הביטוי הוא יסוד יסודי בדמוקרטיה, אך כאשר דיבור חוצה אל הסתה, שנאה והסתה לטיהור אתני, יש לקרוא לזה בשמו - במיוחד כאשר זה מוגבר על ידי אישי ציבור בפלטפורמות בולטות״.

עוד נכתב כי ״קריאות כמו 'מוות לצה״ל' ו'מהנהר ועד הים' הן סיסמאות שדוגלות בפירוק מדינת ישראל וקוראות במרומז לביטול ההגדרה העצמית היהודית. כאשר מסרים כאלה מועברים בפני עשרות אלפי משתתפי פסטיבל ומתקבלים במחיאות כפיים, זה מעורר חששות רציניים לגבי הנורמליזציה של שפה קיצונית והאדרת האלימות״.

מימין, יו״ר המפלגה השמרנית קמי בדנוק כתבה בחשבון ה-X שלה כי ״זה גרוטסקי. המערב משחק עם אש, אם נתיר להתנהגות כזו להמשיך. הממסד התרבותי צריך להתעורר לעובדה שזו לא מחאה, זו הסתה".

היא הוסיפה כי "לפני פחות משנתיים מאות נאנסו ונרצחו בפסטיבל מוזיקה. זה לא רק המעשה אלא האנשים הטיפשים שמוחאים כפיים ומעודדים. אנשים שאין להם מושג מה זה טרור אמיתי".

נייג׳ל פרג׳, מנהיג מפלגת ״רפורמה לבריטניה" (Reform UK), שלפי השעה הסקרים מצביעים על התחזקות משמעותית שלה, הגיב: ״אם תצביעו לנו תוכלו לקבל את המדינה שלכם בחזרה מהמשוגעים האלה״.

דובר ממשלת בריטניה מסר כי ״אנו מגנים בחריפות את ההערות המאיימות שהושמעו על ידי בוב ויילן בגלסטנברי. שרת התרבות שוחחה עם מנכ״ל ה-BBC כדי לדרוש הסבר דחוף אילו בדיקות בוצעו לפני ההופעה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר