"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תחקיר חושף: כך בנתה איראן מנגנון חיסול נגד ישראלים באירופה
הטלוויזיה הממלכתית בשוודיה פרסמה עדויות לקשר החזק בין השלטונות האיראניים לארגון הפשיעה "פוקסטרוט" ומנהיגו רווא מג'יד • אנשי הארגון קיבלו מטהרן רק כספים ורשימת מטרות - ואז הקשר עמם נותק
רווא מג'יד לצד זירת התקיפה בשגרירות ישראל בשטוקהולם. צילום: אי.פי.איי

תחקיר חושף: כך בנתה איראן מנגנון חיסול נגד ישראלים באירופה

הטלוויזיה הממלכתית בשוודיה פרסמה עדויות לקשר החזק בין השלטונות האיראניים לארגון הפשיעה "פוקסטרוט" ומנהיגו רווא מג'יד • אנשי הארגון קיבלו מטהרן רק כספים ורשימת מטרות - ואז הקשר עמם נותק

יונתן דושניצקי
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

תחקיר אירופי חדש חושף כיצד המשטר האיראני הציב הצעה מפתה לראש ארגון הפשע השבדי Foxtrot, ראווה מג’יד. חסות, מקלט וחופש תנועה בטהרן – ללא הסגרה. התמורה? עליו לרתום את כנופיית הפשע שלו לפגיעה במטרות ישראליות, לחטוף ולרצוח ישראלים ברחבי אירופה.

על פי תחקיר של הטלוויזיה הציבורית השבדית SVT, כבר בתחילת 2024 החל מבצע הטרור להתגלגל. בינואר הונח רימון יד ליד שגרירות ישראל בשטוקהולם – מקור מודיעיני תיאר זאת כ”כרטיס הכניסה” של מג’יד לאיראן, כשההבנה הייתה שהרימון כלל לא נועד היה להתפוצץ, אלא לשמש כדמי רצינות שיעניקו לו חסות מהמשטר. במאי נרשמו יריות לעבר אותה שגרירות; פחות משבועיים אחר כך נזרק מטען לעבר הנציגות הישראלית בבריסל, ועליו נמצאו עקבות DNA של חבר בכנופייה, רק בן 23.

שוטרים מחוץ למוזיאון היהודי בבריסל אחרי הפיגוע, צילום: רויטרס

במקביל נחשפו תוכניות להטמין מטעני חבלה במשרדי “אלביט מערכות” בגטבורג, וניסיונות דומים חזרו גם באוקטובר – בירי נוסף על השגרירות בשטוקהולם, בהשלכת רימונים לעבר השגרירות בקופנהגן ובירי נוסף על משרדי “אלביט מערכות”.

המידע בתחקיר מצביע על “רשימת קניות” שאיראן העבירה ל־Foxtrot: ירי על שגרירויות ישראל, חברות ביטחוניות, חטיפה ורצח של ישראלים, ופשיטות על מוקדי קהילה יהודיים ובתי כנסת ברחבי אירופה. בתחקיר מתואר כיצד מקורות בארגון קיבלו הוראות להרחיב את המתקפות לגרמניה, בלגיה ובריטניה – ואף לחסל עיתונאים גולים של ערוץ ‭Iran International‬. “הם משתמשים בנו כחיילים במשחק שחמט”, אומר אחד המעורבים, “העבודה שלהם יכולה לצוץ בכל היבשת – כל עוד המטרה היא ישראל”. בכיר מהארגון היריב אף סיפר שניסה בעצמו להשיג הגנה באיראן – אך נדחה, מאחר שלא הסכים לבצע עבורם פעולות.

דף המבוקש של רווא מג'יד, צילום: צילום מסך

מי שנשלחו לביצוע הפיגועים היו לא פעם נערים:בן 16 המזוהה עם הכנופייה נעצר בחשד שירה לעבר שגרירות ישראל – באותו נשק שבו השתמשו גם לרצח שביצעה הרשת בשבדיה. בן 15 אחר, שגייס ילד בן 13 לביצוע ירי, נשלח בעצמו לבצע ניסיונות פיגוע במשרדי “אלביט מערכות”. המקורות מתארים כיצד הכסף האיראני שימש כמנוע שהקפיץ נערים צעירים בסולם הפשע – כשמאחוריהם עומדת רשת מסודרת של נהגים, מאכסנים וספקי נשק שפרסה את המבצעים בכל אירופה: משטוקהולם ועד חוליות טרור רדומות במדינות אחרות.

הפקודות עצמן עברו בלי שמות, בלי אנשי קשר – רק יעד, כסף, וביצוע. “אין מגע, אין כתובת, אין עקבות”, אמר אחד המעורבים. כך נבנה מנגנון חיסול איראני על אדמת אירופה – שמנצל את הפשיעה המקומית, ומרחיק את טביעות האצבע של טהרן מהשטח.

ראווה מג’יד, ראש רשת Foxtrot, נמצא באיראן. לפי גורמים משטרתיים ומודיעיניים שהתראיינו לתחקיר, הוא אינו עצור ונהנה מהגנה מצד המשטר – למרות ששבדיה דורשת את הסגרתו בגין עבירות רצח והפעלת חוליות טרור. מג’יד ממשיך להחזיק במעמד של מנהיג בתוך הרשת, ומרבית התקשורת עמו נעשית מרחוק – כשהוא פועל מאיראן תחת חסות לא רשמית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...