"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכה לקואליציית השמאל בספרד: לחץ על ראש הממשלה להתפטר בעקבות פרשת שחיתות

פדרו סאנצ'ס פרסם התנצלות לאחר שנחשף כי שבכיר במפלגתו מעורב בפרשת שוחד • "למדנו את תוכן החקירה והוא אכן חמור מאוד", הודה ראש הממשלה

,עודכן
0השמעה
ראש ממשלת ספרד פדרו סאנצ'ס. צילום: EPA

אש ממשלת ספרד, פדרו סאנצ'ס, התנצל על שערוריות השחיתות במפלגתו הסוציאליסטית ביום חמישי, שעות לאחר שחבר בכיר בארגון הפוליטי שלו היה מעורב בשערוריית שוחד.

"אני מופיע כאן כדי להתנצל בפני אזרחי ותומכי מפלגת הפועלים הסוציאליסטית הספרדית", אמר סאנצ'ס במסיבת עיתונאים ששודרה בטלוויזיה במטה המפלגה במדריד.

ההתנצלות הפומבית יוצאת הדופן הגיעה שעות לאחר שהתקשורת הספרדית דיווחה כי ליחידה המבצעית המרכזית (UCO) של משטרת המשמר האזרחי יש ראיות המקשרות את החבר השלישי בדרגה במפלגה הסוציאליסטית, סנטוס סרדאן, לקבלת שוחד.

חקירת UCO מצביעה על כך שסרדן שיתף פעולה עם שר התחבורה לשעבר חוסה לואיס אלאוס ויועצו לשעבר, קולדו גרסיה, כדי לגבות עמלות בלתי חוקיות הקשורות לפרויקטים של עבודות ציבוריות.

ראש ממשל תספרד, פדרו סנצ'ס,צילום: איי.פי

"הבוקר הצלחנו ללמוד את תוכן הדו"ח... הופיעו ראיות, והן בבירור חמורות, חמורות מאוד", אמר סאנצ'ס. "למרבה הצער, שחיתות אכן קיימת בעולם הזה, אך חייבת להיות אפס סובלנות כשהיא מתרחשת".

בהודעה לעיתונות שהודיעה על התפטרותו, טען סרדאן כי "מעולם לא ביצע פשע ולא היה שותף לאחד", ואמר כי הוא פורש מתפקידו כדי להתמקד בהגנתו המשפטית. סרדאן הוסיף כי ייכנע לחקירה מרצון על ידי שופט בית המשפט העליון החוקר את אבלוס וגרסיה.

הידיעה על שיתוף הפעולה לכאורה של סרדאן עם אבלוס וגרסיה הגיעה ימים ספורים לאחר שביתו של שר התחבורה לשעבר בוולנסיה נערך על ידי ה-UCO, מחלקה מיוחדת במשמר האזרחי המטפלת בעבירות החמורות ביותר ובפשע מאורגן. הפוליטיקאי, שגורש מהמפלגה הסוציאליסטית בשנת 2024, טוען לחפותו ואמר השבוע לכתבים כי היה קורבן של "תרמיות ושקרים". גרסיה, מצידו, תמיד התעקש שמעולם לא הייתה כל עבירה.

סאנצ'ס אמר שהוא "זעם עמוקות ועצוב מאוד" מהגילויים משום שהוא "תמיד האמין בפוליטיקה 'נקייה' ובהתחדשות דמוקרטית, כמו גם במאבק בשחיתות". ראש הממשלה אמר כי יבצע ארגון מחדש של צמרת מפלגתו ויורה על ביקורת עצמאית של מצבה הפיננסי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר