אנטישמיות בצרפת (ארכיון). צילום: EPA

"מצאתי את עצמי על הקרקע עם דם זורם": הרב הצרפתי שהותקף פעמיים בשבוע משחזר

הרב אלי למל הותקף בכיסא בבית קפה בפריז שבוע אחרי שהוכה בבטן בנורמנדי • "למרבה הצער, בהתחשב בזקן ובכיפה שלי, חשדתי שזו הסיבה", אמר הרב • ראש הממשלה לשעבר אטל: "אנטישמיות היא רעל קטלני לחברה שלנו"

הרב הצרפתי אלי למל הותקף אתמול (שישי) בפעם השנייה בשבוע אחד, כאשר נפגע בראש מכיסא שהוטל עליו בבית קפה בפרבר פריז. ההתקפות על הרב משקפות הסלמה דרמטית באלימות אנטישמית בצרפת, שכללה השבוע גם השחתת חמישה מוסדות יהודיים בפריז והצתת בית ספר בליון עם גרפיטי נאצי.

למל סיפר לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי ישב בבית קפה כאשר "מצאתי את עצמי על הקרקע, הרגשתי מיד דם זורם". בתחילה חשב שמשהו נפל מחלון או מגג, עד שהבין שמדובר בתקיפה. "למרבה הצער, בהתחשב בזקן ובכיפה שלי, חשדתי שזו כנראה הסיבה, וזה כל כך חבל", אמר.

ההתקפה בפריז באה שבוע אחרי שלמל הוכה בבטן על ידי תוקף לא מזוהה בעיר דוביל שבנורמנדי. הרב אמר שהוא רגיל ל"מבטים לא ידידותיים, מילים לא נעימות, אנשים שעוברים ויורקים על הקרקע", אך מעולם לא הותקף פיזית עד לשבוע האחרון.

פרקליטות נאנטר פתחה חקירה על התקיפה ועיכבה אדם אחד לחקירה.

שבוע של אלימות מתגברת

השבוע האחרון היה עמוס באירועי אלימות אנטישמית ברחבי צרפת. בסוף השבוע הושחתו חמישה מוסדות יהודיים בפריז - אנדרטת השואה, שלושה בתי כנסת ומסעדה יהודית - בצבע ירוק. בשבת נעצר בן 21 לאחר שטיפס על בית כנסת בקונפלאן סנט אונורין, הוריד דגל ישראל מהחזית וניסה להצית אותו.

 
הרב הצרפתי אלי למל הותקף פעמיים בשבוע אחד, צילום: REUTERS

ביום שני הוצת בית ספר יסודי בליון והושחת בסיסמאות אנטישמיות ופרו-פלשתיניות, כמו גם בצלבי קרס.

האנטישמיות זינקה בצרפת לאחר הפלישה והטבח של חמאס בשבעה באוקטובר 2023. על פי דוח של המועצה המייצגת של המוסדות היהודיים בצרפת (CRIF), נרשמו ב-2024 כ-1,570 אירועים אנטישמיים, ירידה קלה מהשיא של 1,676 אירועים ב-2023, אך עלייה דרמטית לעומת 436 מקרים ב-2022.

השחתת בית כנסת בפריז, צילום: רשתות חברתיות

שר הפנים ברונו רטאיו כתב ברשת X: "אני מגנה בחריפות המירבית את התקיפה האנטישמית שכוונה נגד רב בנואי היום. לתקוף אדם בגלל אמונתו זה בושה. העלייה במעשים אנטי-דתיים מחייבת התגייסות של כולם".

ראש הממשלה לשעבר גבריאל אטל הגיב: "המעשה הזה מגעיל אותנו. אנטישמיות, כמו כל צורות השנאה, היא רעל קטלני לחברה שלנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...