"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

סוף לקריאות ״מהנהר עד הים״? התוכנית החדשה של איטליה

ממשלת איטליה אישרה לאחרונה תוכנית חסרת תקדים: הכשרת כל כוחות המשטרה במדינה לזיהוי ואכיפה של הגדרת IHRA לאנטישמיות • ההגדרה, שאומצה בעבר באיטליה, קובעת כי שלילת זכות הקיום של ישראל כמדינה יהודית היא ביטוי של אנטישמיות • איגוד הארגונים איטליה–ישראל: "יש להכיר בטיבם האנטישמי של פשעים המופנים נגד אנשים משום שהם יהודים או נתפסים ככאלה"

,עודכן
0השמעה
הפגנה אנטי-ישראלית בנאפולי. צילום: EPA

אחד האתגרים המרכזיים בהפגנות פרו-פלשתיניות המתקיימות בכל רחבי אירופה הוא המחסור בכלים ומידע מצד המשטרה ורשויות האכיפה במדינות היבשת בכל הקשור להתמודדות מול אנטישמיות, שנאת ישראל, תמיכה בארגוני טרור והסתה נגד יהודים בזמן ההפגנות.

ממשלת איטליה אישרה לאחרונה תוכנית חסרת תקדים: הכשרת כל כוחות המשטרה במדינה לזיהוי ואכיפה של הגדרת IHRA לאנטישמיות. ההגדרה, שאומצה בעבר באיטליה, קובעת כי שלילת זכות הקיום של ישראל כמדינה יהודית היא ביטוי של אנטישמיות. בפועל, השוטרים יוכשרו לזהות ולעצור מפגינים הקוראים לחיסול מדינת ישראל - צעד שעשוי לשנות את פני ההפגנות הפרו-פלשתיניות ברחבי המדינה.

מימין: סגן ראש הממשלה מתיו סלביני, הוביל את המהלך,צילום: Getty Images

מי שקידם את המהלך בממשלת איטליה הוא מתיאו סלביני, סגן ראש הממשלה הפרו-ישראלי שהוביל את המהלך יחד עם איגוד הארגונים איטליה–ישראל(UAII)ותנועת "מכבי" העולמית יחד עם הרב קרלוס טפיירו, סמנכ״ל התנועה.

איטליה ידעה מאז 7 באוקטובר שורה של פשעים אנטישמיים שכללו בין היתר סירוב של בעלי עסקים לספק שירותים לאזרחים יהודים או ישראלים, מניעה והפרעה לאירועים פרו-ישראליים, פגיעה במבנים ציבוריים או פרטיים וכתיבת כתובות נאצה נגד ישראל או הקהילה היהודית, הפגנות אלימות עם קריאות הסתה נגד ישראל ועוד.רק לאחרונה רוסס ציור גרפיטי של רה"מ בנימין נתניהו לצד דמותו של אדולף היטלר על מבנה תיכון ברומא.

מאיגוד הארגונים איטליה–ישראל אשר קידם את אימוץ ההגדרה בחוק כבר לפני שנים נמסר כי ״אנחנו מברכים על אימוץ הטמעת הגדרת האנטישמיות של IHRAכחלק מהכשרות לשוטרים באיטליה. כעת, יותר מתמיד, יש להכיר בטיבם האנטישמי של פשעים המופנים נגד אנשים או רכוש – מבנים, בתי ספר, בתי כנסת או בתי קברות – משום שהם יהודים או נתפסים ככאלה, כפי שנאמר במפורש בנוסח שאושר. אנו משוכנעים שהכשרה ספציפית בתחום זה תאפשר לרשויות אכיפת החוק לערוך חקירות יסודיות יותר ולאסוף את הראיות הדרושות כדי להעמיד לדין בצורה יעילה יותר את מקרי האנטישמיות החמורים שהתרחשו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר