"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
אחרי יממה של "הפסקת אש": רוסיה חידשה את התקיפות על אוקראינה
תושבי קייב ומזרח אוקראינה התעוררו להתרעות על תקיפות אוויריות בתום הפסקת אש לרגל חג הפסחא עליה הכריז פוטין • רוסיה ואוקראינה ניהלו חילופי האשמות הדדיים בטענות להפרת ההפוגה, בעיקר בחזית הלחימה
אישה הולכת בחג הפסחא בעיר הכבושה דונצק שבאוקראינה, על רקע הריסות בניין . צילום: ללא

אחרי יממה של "הפסקת אש": רוסיה חידשה את התקיפות על אוקראינה

תושבי קייב ומזרח אוקראינה התעוררו להתרעות על תקיפות אוויריות בתום הפסקת אש לרגל חג הפסחא עליה הכריז פוטין • רוסיה ואוקראינה ניהלו חילופי האשמות הדדיים בטענות להפרת ההפוגה, בעיקר בחזית הלחימה

רויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

יממה אחרי שנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הכריז על"הפסקת אש בת יום לרגל חג הפסחא", ובעוד המגעים להפסקת המלחמה לא מתקדמים, תושבי קייב ומזרח אוקראינה התעוררו הלילה (בין ראשון לשני) להתרעות מפני תקיפות אוויריות.

על פי גורמים אוקראינים לא דווח על פציעות מיידיות או נזקים גדולים כתוצאה מהמתקפות הרוסיות, שבוצעו באמצעות טילים ומל"טים.

חיילים אוקראינים מציינים את חג הפסחא, אתמול, צילום: רויטרס

אתמול, לאורך כל היום, גם קייב וגם מוסקבה האשימו זו את זו בתקיפות שהפרו את הפסקת האש, שהקרמלין ציין כי היא לא תוארך. שלשום, כשלוש שעות אחרי הפסקת האש, הופעלו אזעקות בקייב.

בוושינגטון אמרו כי יברכו על הארכת הפסקת האש, והנשיא האוקראיני וולודימיר זלנסקי שב מספר פעמים על נכונותה של אוקראינה להשהות את התקיפות במשך 30 ימים. מנגד, פוטין, שפתח במתקפה כנגד אוקראינה לפני יותר משלוש שנים, לא האריך את ההנחייה על הפסקת הפעילות הצבאית.

פוטין בטקס חג הפסחא, אתמול, צילום: EPA

"לא היו פקודות אחרות", ציטטה סוכנות הידיעות הרוסית TASS את דובר הקרמלין דמיטרי פסקוב, כשנשאל האם ניתן להאריך את הפסקת האש.

על פי דיווחים מחיל האוויר האוקראיני, קייב ואזורי מרכז המדינה היו בכוננות לירי במשך כשעה, אך לא דווח על תקיפות ישירות בעיר.

עוד ציינו כי הנמל מיקלואיב היא מטילים רוסיים, ולא היו דיווחים מידיים על נזקים.

התרעות על תקיפות ארוויריות הופעלו במשך שעתיים בלילה גם באזור וורונז' ברוסיה, הגובל באוקראינה. כך גם אזורי הגבול של קורסק וחלקים מבלגרוד היו נתונים תחת איום טילים לזמן קצר.

על אף שלאורך הפסקת האש אמש, לא היו התרעות על תקיפות אוויריות, כוחות אוקראינים דיווחו על כמעט 3,000 הפרות מצד רוסיה, עם התקפות וההפגזות הכבדות ביותר שהיו באזור פוקרובסק בחזית. כך אמר זלנסקי אמש.

מנגד, משרד ההגנה של רוסיה טען כי כוחות אוקראינים ירו לעבר עמדות רוסיות 444 פעמים וספגו יותר מ-900 התקפות מל"טים, עם הרוגים ופצועים אזרחים.

מזכיר המדינה האמריקני מרקו רוביו, צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ הביע אופטימיות יחסית ואמר כי הוא "מקווה ששני הצדדים יחתמו השבוע על הסכם לסיום הסכסוך".

הדברים מגיעים בניגוד לדבריהם של טראמפ עצמו, ושלמזכיר המדינה שלו מרקו רוביו, לפיהם"ארצות הברית תיקח צעד אחורה ממאמצי השלום, אלא אם יהיו סימנים ברורים להתקדמות בקרוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...