בית המשפט העליון בבריטניה קבע היום (רביעי) כי ההגדרה המשפטית של "אישה" מבוססת על מגדר ביולוגי. בית המשפט נדרש לסוגיה בעקבות תביעה של ארגוני נשים נגד ממשלת סקוטלנד, כאשר הממשלה טענה כי טרנסג'נדריות זכאיות להגנה על פי חוקי השוויון במדינה על בסיס היותן נשים.
החלטת בית המשפט העליון בבריטניה | מתוך BBC
ההחלטה התקבלה פה אחד על ידי הרכב השופטים. סגן נשיא בית המשפט העליון, פטריק הודג', אמר בהכרזת פסק הדין: "ההחלטה הפה אחד של בית משפט זה היא שהמונחים 'נשים' ו'מין' בחוק השוויון משנת 2010 מתייחסים לאישה ביולוגית ולמין ביולוגי".
השופטים קבעו כי סוגיות הקשורות להריון ואימהות יכולות להתפרש רק כמתייחסות למין ביולוגי, בעוד חלקים אחרים של חוק השוויון מתייחסים גם למגדר המצוין במסמכים רשמיים.
עם זאת, הדגישו השופטים כי "חוק השוויון מעניק לאנשים טרנסג'נדרים הגנה, לא רק מפני אפליה בשל שינוי המגדר, אלא גם מפני אפליה ישירה, אפליה עקיפה והטרדה הקשורה במגדרם אליו עשו את השינוי".
הודג' הוסיף: "אנו ממליצים שלא לקרוא פסק דין זה כניצחון לקבוצה אחת או יותר בחברה שלנו על חשבון האחרת - זה לא כך". עוד ציין כי "הפרשנות הנכונה של חוק השוויון כמתייחס למין ביולוגי אינה גורמת לנזק לאנשים טרנסג'נדרים, בין אם יש להם תעודת הכרה מגדרית ובין אם לאו".
הפסיקה מגיע בעקבות עתירה של ארגון "למען נשים סקוטלנד" (For Women Scotland) נגד תקנות של ממשלת סקוטלנד שנלוו לחוק משנת 2018, שנועד להגדיל את שיעור הנשים בדירקטוריונים במגזר הציבורי.
מבקרי החוק הסקוטי טענו כי הגדרה זו עלולה להשפיע על שירותים המיועדים לנשים בלבד, כגון מקלטים, מחלקות בבתי חולים וספורט. מאידך, פעילים לזכויות טרנסג'נדרים חששו כי החלטה לטובת העותרים עלולה להוביל לאפליה, במיוחד בנושאי תעסוקה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו