כוחות הביטחון בספרד הודיעו על מעצרו של סטודנט לפילוסופיה בן 23, אזרח ספרדי שאביו מרוקני ואמו אוקראינית, בחשד שהוא זה שעומד מאחורי ניסיון ההצתה של "פיצריית רימון" בעיר.
לפי החשד, הצעיר שאין לו עבר פלילי, תכנן בקפידה את הפיגוע וניסה להצית את המסעדה הכשרה על יושביה כדי "לשרוף יהודים", במה שהפך לפי המשטרה הלאומית הספרדית ל"פיגוע הראשון נגד הקהילה היהודית בספרד".
תזכורת: בתאריך הרביעי בחודש מרץ עובדי המסעדה הכשרה הבחינו באש שאחוזת במסעדה מבחוץ ולאחר זמן קצר הם הצליחו לכבות אותה באופן עצמאי. כבר לאחר האירוע טענו בקהילה היהודית במדריד כי הם מאמינים כי מדובר בפשע עם רקע אנטישמי וניסיון פיגוע, וכעת כוחות הביטחון בספרד אישרו כי המניע לניסיון הפיגוע הוא אנטישמי.
בחקירת המשטרה התגלה כי הצעיר תכנן במשך מספר חודשים את ניסיון הפיגוע. יומיים לפני הפיגוע הוא נסע למדריד והגיע לעיר באמצעות פלטפורמת שיתוף מכוניות.
עם הגעתו הוא שכר דירה כאשר יום לפני הפיגוע הוא קנה את כל החומר שבו תכנן להשתמש לביצוע הפיגוע, כולל: שישה בקבוקי בנזין, שלוש חבילות של טבליות מאיצות בערה וחומרי קוסמטיקה דליקים. כוונתו הראשונה הייתה לשרוף והוא התכוון לשרוף את בית הכנסת הגדול במדריד. אולם, מאחר והוא הגיע מאוחר מדי לאזור בית הכנסת, הוא גילה שבית הכנסת סגור.
בדרך חזרה לדירתו השכורה, בסביבות השעה 23:00, עבר המחבל ליד מסעדת רמון שם הבחין בכמה סועדים ועובדים כאשר אחד מהסועדים חבש כיפה. באותו הרגע המחבל החליט לבצע בכל זאת את הפיגוע והוא ניסה להשתמש בכל החומרים שאותם הביא למסעדה, אולם למרבה המזל עובדי המסעדה הצליחו להשתלט כאמור על האש והצילו את יושבי המסעדה.
לאחר שברח מן המקום המחבל ניסה להסתיר את עקבותיו ונפטר מהטלפון הנייד שלו וזרק את הבגדים ששימשו אותו בניסיון ההצתה כדי לטשטש ראיות ולמנוע את איתורו על ידי המשטרה. בהמשך הוא שינה באופן קיצוני את המראה החיצוני שלו ונמלט לעיירה קטנה באיטליה שם שהה עד לאחרונה וזאת כדי לייצר אליבי למעשיו. לבסוף הצעיר חזר לספרד אך בעקבות מידע מודיעיני המשטרה חיכתה לו והוא נעצר לפני שלשה ימים בעיר מורסיה בספרד בה הוא מתגורר.
בחקירת המשטרה התגלה עוד כי הצעיר נחשף לחומר תעמולה של ארגון הטרור חמאס ולחומרי תעמולה פרו-פלשתינים ופיתח שנאה לעם היהודי. לפי האתר LA RAZON הכעס כלפי הקהילה היהודית החריף עד שמטרתו היחידה בחייו הייתה להכין מתקפה "יסודית ומוכנה מראש" נגד הקהילה היהודית ונגד ישראלים בספרד כאשר כוונתו הייתה כאמור "לשרוף יהודים". הצעיר נעצר ללא אפשרות לשחרור בערבות והוא מואשם בביצוע של פשעי שנאה, ניסיון רצח והצתה.
בקהילות היהודיות בספרד קיימת דאגה רבה לאור העלייה במקרי האנטישמיות מאז שבעה באוקטובר, אם כי עד כה האנטישמיות נשארה לרוב ברשתות החברתיות או שהיא באה לידי ביטוי בחרמות על ישראל ובהפגנות ואמירות קשות כלפי ישראל והעם היהודי. ניסיון ההצתה של המסעדה על יושביה מהווה עליית מדרגה חמורה ובקהילות היהודיות בספרד מפנים אצבע מאשימה גם כלפי ממשלת ספרד בראשות פדרו סנצ'ס, שחלק מחבריה שייכים לשמאל הקיצוני ומבקרים את ישראל באופן חד צדדי. החשש של יהודי ספרד היא כי ההסתה המילולית כלפי ישראל מתמרצת את האנטישמיות במדינה ועשויה להוביל לעוד ניסיונות פגיעה ביהודים וישראלים בספרד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו