ניסיון הצתה במסעדה כשרה במדריד: "פעולה פראית ועלובה"

אדם נכנס לפיצרייה מוכרת במרכז בעיר ושפך חומר דליק - בזמן שהמקום היה הומה אדם • הקהילה היהודית: "דברי שטנה מובילים לאלימות" • מאז 7 באוקטובר האנטישמיות במדינה זינקה, אך הדבר התבטא בעיקר בהפגנות, מהלכי החרמה נגד ישראל והתבטאויות - והאירוע כעת מהווה התפתחות מדאיגה נגד החיים היהודיים במדינה

כיכר במרכז מדריד (ארכיון). צילום: Getty Images/iStockphoto

אלמוני ניסה אתמול בלילה להצית את "פיצריית רימון" הידועה אשר נמצאת בבעלות יהודית במדריד, באירוע שהקהילה היהודית של מדריד (CJM) מייחסת למניע אנטישמי.

המסעדה ממוקמת במרכז העיר, ליד בית הכנסת הגדול ברחוב בלמס. אם המניע האנטישמי יאושר, כפי שנראה, זו תהיה המתקפה הפיזית החמורה ביותר בספרד מאז 7 באוקטובר נגד יהודים.

המסעדה שהוצתה,

לפי הודעת הקהילה היהודית במדריד, אדם אחד נכנס למסעדה אתמול בלילה בשעה 22:39 ושפך בכניסה למתקן נוזל עם ריח חזק של בנזין בכוונה להצית את המקום, כאשר באותה שעה הפיצרייה הייתה עמוסה בסועדים. "התגובה המהירה של צוות המסעדה מנעה את השריפה ולמרבה המזל ניסיון ההצתה לא גבה קורבנות. לאחר ניסיון ההצתה, העבריין נמלט", נמסר מהקהילה היהודית. אדם ששהה במסעדה ראה את האיש שניסה להצית את המסעדה והעבריין ברח מייד כשהתגלה.

הבעלים של הפיצרייה הגישו תלונה במשטרה, שאף שלחה כוחות במהירות למקום, אולם עד כה לא דווח על מעצרים.

"אנו סומכים על כך שבקרוב ניתן יהיה לאסוף את כלל הראיות הנדרשות ושהמבצע של ניסיון ההצתה ייעצר בהקדם", אמרו בקהילה היהודית במדריד, אשר הוציאה גינוי חריף למעשה. גינוי זה נתמך גם על ידי פדרציית הקהילות היהודיות של ספרד (FCJE). בהודעה מיוחדת שהוציאה הקהילה נכתב עוד כי, "אנו מגנים את הפעולה האנטישמית הזו שמטרתה הייתה לגרום לקורבנות, לתקוף מקומות ציבוריים בהם יש נוכחות של חברי הקהילה היהודית ולהטיל אימה על חברי הקהילה שלנו. זוהי פעולה עלובה ופראית המונעת משנאה ואשר מאיימת על דו-קיום, חופש וסובלנות, שאפיינו מאז ומתמיד את אזרחי מדריד", נכתב בהודעה.

מחאה פרו-פלשתינית באוניברסיטה במדריד, צילום: AP
הפגנה פרו-פלשתינית במדריד, צילום: REUTERS

הפדרציה של הקהילות היהודיות בספרד הצטרפה גם היא כחתומה על הודעת הקהילה היהודית במדריד, כאשר שגרירות ישראל בספרד הביעה "תמיכה מוחלטת בצוות, בבעלים ובלקוחות של המוסד, כמו גם סולידריות עם הקהילה היהודית של מדריד". בנוסף אמרו בשגרירות כי, "אנו עומדים בפני מקרה נוסף שמראה כי דברי שטנה מובילים לאלימות. אנו סומכים לחלוטין על כך שהרשויות יפעלו בנחישות כדי למנוע פעולות אלימות ואנטישמיות נוספות בספרד".

במדריד קיימות כמה מסעדות כשרות שאליהן מגיעים יהודים וישראלים רבים. בניגוד לעיר ברצלונה אשר ידועה בעוינות שלה כלפי ישראל, הצמרת הפוליטית של מדריד מביעה תמיכה בישראל מאז שבעה באוקטובר. כמו במדינות מערביות אחרות, ב-17 החודשים שחלפו מאז הטבח ב-7 באוקטובר, האנטישמיות בספרד זינקה, אך עד כה ברוב המוחלט של המקרים היא בלטה במקרי אנטישמיות הצהרתית אשר הובעו בעיקר באמצעי התקשורת, ברשתות החברתיות, וכן בקרב פוליטיקאים ממפלגות שמאל קיצוני ובאמצעות הפגנות רחוב של קבוצות פרו-פלשתיניות.

תקיפות פיזיות הן יחסית חריגות בספרד, אך גם בספרד תועדו מספר מקרים של תקיפות פיזיות, זריקות אבנים וריסוס גרפיטי על מוסדות יהודיים וישראלים, אם כי ניסיון ההצתה עשוי להסתבר כעליית מדרגה משמעותית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר