"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
מנהיגי הימין הפופוליסטי של אירופה חגגו את בחירת טראמפ: "אתמול היינו כופרים - עכשיו המיינסטרים"
ראש ממשלת הונגריה אורבן, לה פן מצרפת וחרט וילדרס הגיעו למדריד לכנס מיוחד תחת הכותרת "עשו את אירופה גדולה שוב" • כשהם אוחזים בתפקידים בכירים במדינותיהם ועם שינוי הכיוון בבית הלבן, קשה היה להסתיר את שביעות הרצון: "אנחנו העתיד"

Loading...

מנהיגי מפלגות הימין הפופליסטי חוגגים את בחירת טראמפ: "אנחנו העתיד" // רויטרס

מנהיגי הימין הפופוליסטי של אירופה חגגו את בחירת טראמפ: "אתמול היינו כופרים - עכשיו המיינסטרים"

ראש ממשלת הונגריה אורבן, לה פן מצרפת וחרט וילדרס הגיעו למדריד לכנס מיוחד תחת הכותרת "עשו את אירופה גדולה שוב" • כשהם אוחזים בתפקידים בכירים במדינותיהם ועם שינוי הכיוון בבית הלבן, קשה היה להסתיר את שביעות הרצון: "אנחנו העתיד"

דודי קוגןרויטרס
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

"עשו את אירופה גדולה שוב":בכירי הימין הפופוליסטי באירופה התכנסו בסוף השבוע במדריד: ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן, מנהיגת האיחוד הלאומי הצרפתי מרין לה פן, מנהיג מפלגת החירות ההולנדית חרט וילדרס וסגן ראש ממשלת איטליה מתיאו סלביני - גם חבייר מיליי הארגנטינאי שלח מסר מוקלט. במוקד עמד כמובן ניצחון טראמפ בארה"ב, המלחמה בהגירה, במוסדות האיחוד האירופי - וב"ווק".

מנהיגי המפלגות מרכיבים את גוש ההצבעה השלישי בגודלו בפרלמנט האירופי "פטריוטים למען אירופה".הוא הוקם לאחר הבחירות באיחוד האירופי במאי 2024, וחברים בו 86 חברי פרלמנט מ-14 מדינות, המייצגים יחד 19 מיליון קולות.

"הפטריוטים" של אירופה מעולם לא היו מרוצים יותר, צילום: REUTERS
דגלי ספרד ומפלגת VOX במהלך הכינוס, צילום: AP

כותרת הכנס, בהתאם לרוח הזמן, הייתה "עשו את אירופה גדולה שוב". ואכן, דמותו של דונלד טראמפ לא נעלמה לרגע מהכינוס במדריד. "הטורנדו של טראמפ שינה את העולם בכמה שבועות.. אתמול היינו כופרים – היום אנחנו ה'מיין-סטרים'", אמר אורבן, מנהיגה של הונגריה, בפני 2,000 האנשים שהגיעו להשתתף בכנס.

אחת אחרי השני עלו לבמה ראשי המפלגות ושלחו חציהם אל אויבים המוכרים, כאלה הנמצאים גם ברשימת המטרות של האיש בבית הלבן: המהגרים ו-"הווקיזם" המגדרי. הנואמים הדהדו שוב ושוב את הצורך ב"רקונקיסטה חדשה" – מונח המתאר את כיבושו מחדש של חצי האי האיברי בידי הממלכות הנוצריות משלטון המוסלמים במהלך ימי הביניים.

גם ישראל הוזכרה, כאשר מתיאו סלביני האיטלקי תקף את בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג על פעולותיו נגד בכירים ישראלים. "בורקה היא לא אירופה, תיאוריית מגדר היא לא אירופה, טרור ואלימות אסלאמית היא לא אירופה. אנחנו העתיד, ביחד ננצח", אמר סלביני.

חרט וילדס ולה פן, צילום: אי.אף.פי

מה שמאחד את גוש המפלגות, הוא בין היתר הרגש היורו-סקפטי שלהן כלפי האיחוד – ובכל פעם שהוזכר שמה של נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר-ליין, הוא זכה לקריאות בוז צורמות. "האיחוד האירופי הוא כמו משאבה שעובדת הפוך, הוא שואב ריבונות מהמדינות שלנו למוסדות חסרי כוח", אמרה לה פן, שהיא הדמות האופוזיציונית המרכזית בצרפת. "פחות אירופה, יותר חירות", ביטא סלביני את רוח המפגש - שיש יראו אותה כעומדת בסתירה לעשות את אירופה גדולה שוב.

מי שאירח את הכינוס שהתרחש במדריד הוא מנהיג מפלגת ווקס (VOX) הספרדית סנטיאגו אבסקל, שמחזיקה ב-33 נציגים בבית התחתון של בית המחוקקים הספרדי (מתוך 150). וֹוקס צברה תאוצה עקבית בסקרים שונים בחודשים האחרונים. לפי המרכז למחקרים סוציולוגיים (CIS), היא זוכה לתמיכה החזקה ביותר בקרב גברים צעירים, אנשי צבא ואכיפת חוק.

ובכל זאת, כמה מפלגות ימין אירופיות שלא הגיעו לכנס מייצגות את חוסר הצלחתו לאחד לגמרי את הגוש, ביניהן מפלגתה של ראשת ממשלת איטליה ג'ורג'ה מלוני, "חוק וצדק" הפולנית שהחזיקה במושכות השלטון במדינה עד הבחירות האחרונות ו"אלטרנטיבה לגרמניה" (AfD) שככל הנראה תגיע להישג שיא בבחירות הקרובות במדינה.

בפתיחת הכינוס, נאומו של שר האוצר האסטוני לשעבר מרטין הלמה הופרע על ידי מפגינה ערומה למחצה שקראה "אף לא צעד אחד אחורה נגד פשיזם" בספרדית לפני שהוצאה החוצה. מפלגת השלטון הסוציאל-דמוקרטית בספרד תקפה את הכינוס ותיארה את אורחיו כ"כנופיית קיצוניים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...