"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ: שורדים חולקים רגע אחד שהם לא ישכחו בפרויקט מיוחד
יוזמה של הוועידה לתביעות חומריות יהודיות נגד גרמניה משיקה קמפיין דיגיטל גלובלי להדהוד המסר "שרדתי את אושוויץ: זכרו זאת" • סרטונים של שורדי המחנה יעלו במשך שבועיים לרשתות החברתיות
מחנה הריכוז אושוויץ (ארכיון). צילום: GettyImages

80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ: שורדים חולקים רגע אחד שהם לא ישכחו בפרויקט מיוחד

יוזמה של הוועידה לתביעות חומריות יהודיות נגד גרמניה משיקה קמפיין דיגיטל גלובלי להדהוד המסר "שרדתי את אושוויץ: זכרו זאת" • סרטונים של שורדי המחנה יעלו במשך שבועיים לרשתות החברתיות

ניסן שטראוכלרכתבנו באירופה
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

לרגל 80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ התראיינו 80 שורדי מחנה ההשמדה אושוויץ-בירקנאו לטובת קמפיין דיגיטלי שבו הם חולקים רגע אחד שהם לא ישכחו מהשהות שלהם במקום.

מדובר ביוזמה של הוועידה לתביעות חומריות יהודיות נגד גרמניה (ועידת התביעות) אשר משיקה היום (שני) קמפיין דיגיטל גלובלי להדהוד המסר "שרדתי את אושוויץ: זכרו זאת".

מחנה אושוויץ, צילום: רויטרס

סך הכל הוכנו 80 סרטוני וידאו קצרים של 80 שורדי אושוויץ אשר ענו על השאלה: "מה הדבר שהכי חשוב לך שידעו ויזכרו מהחוויה שלך במחנה ההשמדה אושוויץ?" הסרטונים יעלו במשך שבועיים לרשתות החברתיות במטרה להגיע בעיקר לדור הצעיר בעולם, "אני נדרתי נדר, שאתרום את כל מרצי, את כל זמני, את הכל, על מנת לספר, לתעד ולהעביר לאנשים את מה שהיה. אני יונה לקס, וחשוב לי שתזכרו זאת", הסבירה יונה לקס, תאומה ששרדה את ניסוייו של מנגלה במחנה אושוויץ המתגוררת היום בישראל ואשר התראיינה לפרויקט.

גם אֶלָה בְּלוּמֶנְטָל (103), מדרום אפריקה, מבקשת שהעולם יזכור שהיא מעולם לא איבדה תקווה באושוויץ למרות שאיבדה 23 מבני משפחתה הקרובים. רק היא והאחיינית שלה, רומה, שרדו, "היא התחננה אליי לסיים את סבלנו בכך שנזרוק את עצמנו על הגדר החשמלית כי היא אמרה שהדרך היחידה לצאת מאושוויץ היא דרך הארובה. שכנעתי אותה לחכות עוד יום אחד - ואז שוב יום נוסף - כי לא הייתי מוכנה למות. רציתי לחיות".

שער הכניסה למחנה אושוויץ, צילום: GettyImages

סך הכל נרצחו במחנה האיכוז וההשמדה הנאצי הגדול והקטלני ביותר כ – 1.1 מיליון בני אדם במהלך חמש שנות פעילותו, "זוועות אושוויץ היו רוע שאף אדם לא צריך לסבול, אך גם רוע שאף אדם לא צריך לשכוח", אומר גדעון טיילור, נשיא ועידת התביעות, "למרות שקשה לדמיין את עצמנו במחנה ריכוז, כולנו יכולים להבין את הרצון של אנשים לזכור את יקיריהם שאיבדו, את החוויות שעיצבו אותם ואת הרגעים שחשובים להם. חיוני שנלמד את הדורות הבאים על אושוויץ. 'שרדתי את אושוויץ: זכרו זאת' עושה זאת על ידי חיבור הדורות עם האנושיות המשותפת לנו".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...