"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בעקבות הפוגרום באמסטרדם: ממשלת הולנד על סף פירוק

השרה לענייני מכס, נורה אחבאר, הודיעה היום על התפטרותה • הצעד מגיע לאחר ישיבת ממשלה סוערת שבה, לפי דיווחים, התלהטו הרוחות, ולטענתה נאמרו "הצהרות גזעניות" • ⁠מועצת העיר אמסטרדם הצביעה בעד הצעה שקוראת לפעול אל מול הסכנה ל"ג׳נסוייד בעזה"

,עודכן
0השמעה
הפוגרום באמסטרדם. יהודים מפחדים להסתובב ברחובות אירופה. צילום: AP

הפוגרוםשנעשה באוהדי מכבי תל אביב באמסטרדם מוביל לזעזוע במערכת הפוליטית בהולנד:השרה לענייני מכס וקצבאות נורה אחבאר, הודיעה היום (שישי) על התפטרותה. הצעד מגיע לאחר ישיבת ממשלה סוערת שבה, לפי דיווח בעיתון "גרדיאן", התלהטו הרוחות, ולטענת אחבאר נאמרו "הצהרות גזעניות".

השרה המתפטרת, נורה אחבאר,צילום: אי.פי.איי

לפני הצטרפותה לממשלה ביולי, אחבאר, ילידת מרקו, עבדה במערכת המשפטית כתובעת, עורכת דין ושופטת ממלאת מקום.

הלילה צפוי להתקיים דיון חירום בין נציגי המפלגות שמרכיבות את הקואליציה, כאשר קיים חשש בקרב שרים בכירים כי הממשלה עשויה להתפרק. לפי הדיווח, עמדתה של אחבאר גם גרמה לאי שקט בקרב חברים אחרים מהמפלגה.

ממשלת הימין ההולנדית בראשותו של דיק סכוף הוקמה אך בקושי, לאחר ההישג של מפלגת החירות שמנהיגה חרט וילדרס נתפס כמוקצה בפוליטיקה ההולנדית לפני הבחירות. לצורך הקמת הממשלה הועמד בראשה סכוף, פוליטיקאי עצמאי. לצד מפלגתו של וילדרס חברות בה מפלגת העם למען חופש ודמוקרטיה (VVD), “חוזה חברתי חדש” (NSC) ו”תנועת האזרח החקלאי” (BBB).

אמסטרדם: המשטרה פיזרה מפגינים פרו פלשתיניים שהפרו את איסור ההפגנות

במקביל, ⁠מועצת העיר אמסטרדם, לאחר שנשמעה עליהביקורת בשל חוסר היערכות לאיומים, הצביעה בעד הצעה שקוראת לפעול אל מול הסכנה ל"ג׳נוסייד בעזה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר