"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לילה של התפרעויות אלימות בבריטניה: מפגינים הציתו מלון של מבקשי מקלט בצפון המדינה

המתפרעים יידו חפצים והתיזו מטפי כיבוי על שוטרים • חלק מהם נופפו בדגלי אנגליה, תוך קריאת סיסמאות ועימותים עם כוחות המשטרה • בעקבות המהומות, הכריזה שרת הפנים על חבילת מימון של 29.4 מיליון ליש"ט לטובת הגנה על מסגדים ברחבי הממלכה

,עודכן
0השמעה
הפגנות אלימות ברות'רהאם. צילום: Getty Images

מהומות אלימות פרצו הערב (ראשון) בעיר רות'רהאם בבריטניה, כאשר מפגינים תקפו מלון המשמש למגורי מבקשי מקלט. האירוע הוא חלק מגל המהומות החמור ביותר שידעה בריטניה בשנים האחרונות.

POLICE IN RETREAT IN ROTHERHAM

When British people are ignored and labelled 'far-right', when children's safety isn't a priority, and when fighting age men from foreign lands come here to take the piss, something has to happen.

This is on the British government, they own this…pic.twitter.com/kgQZPf9kav

— Tommy Robinson 🇬🇧 (@TRobinsonNewEra)August 4, 2024

האלימות פרצה בעקבות רציחתן של שלוש ילדות בנות 7,6 ו-9 בסאות'פורט שבצפון-מערב אנגליה מוקדם יותר בשבוע. גורמי ימין הפיצו מידע כוזב, כולל טענות שגויות שהתוקף היה מהגר, במטרה לעורר הפגנות אנטי-מוסלמיות ואנטי-מהגרים. במהלך המהומות האחרונות, מפגינים פרצו למלון Holiday Inn Express ברות'רהאם, עם דיווחים על הצתת המבנה. המתפרעים יידו חפצים והתיזו מטפי כיבוי על שוטרים. חלק מהמתפרעים נופפו בדגלי אנגליה תוך כדי קריאות סיסמאות ועימותים עם כוחות המשטרה. לפחות שוטר אחד נפצע ופונה מהזירה.

דגלי אנגליה והצתות בצפון בריטניה,צילום: רויטרס

ראש ממשלת בריטניה, קיר סטארמר, גינה את ההפגנות האלימות של סוף השבוע, במהלכן נעצרו לפחות 147 אנשים מאז אתמול בערב. סטארמר הזהיר כי המעורבים באלימות יעמדו בפני מלוא חומרת החוק. סטארמר תיאר את האירועים ברות'רהאם כ"כנופיות משוטטות המתכוונות להפר את החוק" והוסיף כי "כל האנשים ישרי הדעת" צריכים לגנות את האלימות. הוא הבטיח לקהילות שהותקפו כי המתפרעים האלימים אינם מייצגים את המדינה.

בהצהרה שנשא הערב אמר ראש הממשלה: "אלו לא הפגנות אלא אלימות וביריונות ואין לאלימות הזאת מקום ברחובות שלנו. לאנשים כאן יש את הזכות להיות בטוחים. אנחנו רואים שמוסלמים מסומנים, מסגדים מותקפים, שוטרים נפגעים ואנשים מצדיעים במועל יד. מי שהשתתף בהפגנות האלו יפגוש את ידו החזקה של החוק, מעצרים עומדים להתבצע".

Prime Minister Keir Starmer condemned recent anti-immigration protests across Britain, calling them ‘organized, violent thuggery.’ The protests erupted following the murder of three girls in Southport, Englandhttps://t.co/8YUgueKaV2pic.twitter.com/qnksGGrg5g

— Reuters (@Reuters)August 5, 2024

שרת המשטרה של בריטניה הצהירה כי תינקט גישה של "מעצר מהיר" כלפי מתפרעי הימין שגרמו למהומות, אך הוסיפה כי אין צורך בהתערבות הצבא. בראיון ל-BBC, הדגישה דיים דיאנה ג'ונסון כי התוכנית היא לבצע מעצרים והגשת כתבי אישום מהירים במטרה להרחיק את המתפרעים מהרחובות במהירות האפשרית ולהרתיע מפני המשך המהומות. למרות דיונים על אפשרות להביא את הצבא לסיוע למשטרה, ג'ונסון ציינה כי "אין צורך להביא את הצבא" בשלב זה. היא הוסיפה כי המשטרה הבהירה שיש לה את כל המשאבים הנדרשים כרגע, כולל סיוע הדדי בין כוחות משטרה שונים.

סטארמר, התפרעויות קשות שבועות לאחר בחירתו,צילום: GettyImages

כמו כן, שרת הפנים הבריטית, איבט קופר, הכריזה הערב על חבילת מימון בסך 37.65 מיליון דולר (29.4 מיליון ליש"ט) להגברת ההגנה על מסגדים, בעקבות סדרת התקפות על מקומות תפילה במהלך מהומות ברחבי בריטניה.

ההתפרעויות הלילה הן המשך ישיר למהומות שפרצו בסאות'פורט והתפשטו גם ללידס, בריסטול, סנדרלנד, האל, בלקפול ומנצ'סטר כשהתפרעות גדולה במיוחד נרשמה בעיר סטוק-און-טרנט באזור המידלנדס באנגליה. בעיר ליבפרול נפצעו שני שוטרים באורח בינוני ואושפזו עם שברים באף, הלסת ובצלעות, לאחר שהוכו על ידי מפגינים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר