"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

האיחוד האירופי תוקף: "ישראל משתמשת בהרעבה כנשק"

ז'וזפ בורל, נציב החוץ של האיחוד, קרא להגביר את הלחץ הבינלאומי על ירושלים במטרה להכניס סיוע לרצועת עזה • "המשבר שם הוא מעשה ידי אדם, מאות משאיות מחכות להיכנס", אמר בורל

,עודכן
0השמעה
חלוקת סיוע ברצועת עזה. צילום: איי.פי

נציב החוץ של האיחוד האירופי, ז'וזפ בורל, תקף היום (שני) בחריפות את ישראל וקרא למדינות העולם להפעיל לחץ על ירושלים במטרה להגביר את כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועה.

"האסון ברצועת עזה אינו שיטפון ואינו רעידת אדמה. הוא כול ומעשה ידי אדם. ישראל עושה שימוש בהרעבה ככלי נשק במלחמה. ישראל גורמת לרעב בכוונה.", אמר בורל במהלך דיון של מועצת הביטחון של האו"ם. מדובר בקריאה מפורשת להתערבות עולמית בנעשה ברצועת עזה.

ג'וזפ בורל, שר החוץ של האיחוד האירופי (ארכיון),צילום: רויטרס

"רצועת עזה כבר לא על סף רעב, היא במצב של רעב שמשפיע על אלפי בני אדם. מאות משאיות מחכות מדי יום להיכנס. חייבים ללחוץ על ישראל במטרה לאפשר את כניסת הסיוע", הוסיף בורל ואמר כי "כשאנו מגנים את המצב באוקראינה, עלינו להשתמש באותן מילים למה שמתחולל ברצועת עזה".

שר החוץ, ישראל כץ, הגיב על הדברים בציוץ ברשת החברתית אקס בו כתב: "ישראל מאפשר כניסה נרחבת של סיוע הומניטרי לעזה ביבשה, באוויר ובים עבור כל אחד שמוכן לעזור. זאת למרות שחמאס מפריע באלימות לשיירות הסיוע ואונר"א משתפת עמו פעולה. זה הזמן שז'וזפ בורל יחדל לתקוף את ישראל ויכיר בזכותינו להגנה עצמית מפני פשעי חמאס".

אלוף במיל׳, ח״כ אלעזר שטרן בתגובה להאשמות של שר החוץ של האיחוד האירופי: "'ישראל משתמשת בהרעבה כנשק'.
זה מה שהיה היום לשר החוץ של האיחוד האירופי, ג׳וזף בורל להגיד. נפגשתי איתו בבריסל לפני כשנה וחצי, הכרתי את התבטאויותיו בעבר וחשבתי לתומי שאולי באמת ניתן להשפיע עליו. יש בעלי תפקידים שגם במרום תפקידם מתקשים להיגמל מאנטישמיות ולא שווים שנשקיע בהם דקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר