ברוסיה הגיבו בזעם לדברי השר אליהו: "איפה הסוכנות לאנרגיה אטומית?"

מריה זכרובה, דוברת משרד החוץ הרוסי, אמרה כי ארצה "מודאגת" מהאמירות של שר המורשת בנוגע לשימוש בנשק גרעיני • הדוברת קראה להתערבות המוסדות הבינלאומיים

השר עמיחי אליהו. צילום: יונתן זינדל/פלאש90

משרד החוץ הרוסי ביקר בחריפות הבוקר (שלישי) את ישראל בעקבות התבטאות של שר המורשת, עמיחי אליהו, שהתייחס לאפשרות של תקיפה גרעינית ברצועת עזה.

"הדברים של השר העלו כמה שאלות", אמרה מריה זכרובה, דוברת משרד החוץ הרוסי בתדרוך יומי לכלי התקשורת במוסקבה. "נראה כי ישראל מודה כי יש ברשותה כלי נשק גרעיניים", המשיכה הדוברת. זכרובה טענה כי ארצה "מודאגת מאוד" מהדברים, כשהיא משווה ברמיזה את תוכנית הגרעין הישראלית לזו של איראן. 

דוברת משרד החוץ הרוסי, מריה זכרובה, צילום: רויטרס

"אם הדבר נכון, איפה הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית ופקחי הגרעין הבינלאומיים?", שאלה זכרובה. רוסיה עצמה ביצעה במהלך סוף השבוע ניסוי בכמה טילים בליסטיים בין-יבשתיים ובשבוע שעבר פרסמו גורמים הקשורים לקרמלין סרטון בו נראית הדמיה של התקפה גרעינית על עריה של ארצות הברית.

השר עמיחי אליהו נשאל במהלך תוכנית בוקר ברשת "קול ברמה" לגבי תקיפה בנשק גרעיני ברצועת עזה והשיב כי מדובר ב"אחת האפשרויות". אליהו הושעה מישיבות הממשלה ודבריו הביאו גינויים רבים בישראל ובעולם.

גם באיראן התייחסו לדברים. שר החוץ האיראני, אמיר חוסיין עבודלהיאן, אמר: "מועצת הביטחון של האו"ם והסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית חייבות לנקוט בפעולה מידית לפרק מנשק את משטר האפרטהייד הברברי הזה, בהקדם האפשרי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר