לוחמים רוסים פרו-אוקראינים במחוז בלגורוד. צילום: איי.אף.פי

רוסיה: המורדים ממשיכים לתקוף בגבול אוקראינה - אלפים פונו מבתיהם

הקרבות במחוז בלגורוד שבדרום המדינה ממשיכים זה יום שלישי ברציפות • הצבא הרוסי עשה שימוש בפצצות זרחן בניסיון לעקור את הלוחמים הפרו-אוקראינים מפרבריה של העיר שבקינו

הלחימה בין צבא רוסיה והמורדים הפרו אוקראינים בדרום המדינה המשיכה זה לילה נוסף והביאה לפינוי המוני של אזרחים מהעיר שבקינו, הקרובה לגבול רוסיה-אוקראינה.

מושל מחוז בלגורוד, אליו פלשו כוחות של ארגון "לגיון רוסיה החופשית", ויצ'סלב גלדקוב, סיפר כי במהלך הלילה נהרגו שני אזרחים כתוצאה מהפגזות של צבא אוקראינה, המסייע למורדים באש ארטילרית. על פי גלדקוב, 4,000 בני אדם פונו משבקינו, שאוכלוסייתה עומדת על 44,000 נפש , לאזורים המרוחקים יותר מהלחימה בשטחי המחוז.

רוסיה%3A לחימה במורדים בפרברי העיר שבקינו

ארגון "לגיון רוסיה החופשית", יחד עם ארגון מורדים נוסף, מחזיק בכוח של כמה מאות לוחמים שאנשיו נכנסו לתוך שטחה של רוסיה מגבולה הדרומי וכעת קרבות עזים מתחוללים בפרבר דרומי של העיר שבקינו. במהלך הלילה ירה צבא רוסיה פגזי זרחן כשהוא עושה לראשונה שימוש בנשק זה בתוך שיטחה של רוסיה. בנוסף, המורדים פרסמו סרטון בו קראו למושל המחוז לקיים עמם משא ומתן בנושא חילופי שבויים וכי הם מחזיקים לפחו תשני שבויים רוסים. 

בנוסף, דיווחים ממשיכים להגיע על מעשי ביזה בעיר שבקינו, ככל הנראה על ידי אזרחים שמנצלים את התפוררות הסדר הציבורי בעקבות כניסת המורדים לאזור. בעוד אוקראינה מסרבת להתייחס לפעולות באופן רשמי, כוחות של מורדים רוסיים, ככל הנראה לצד לפחות יחידה אחת של חיילים דוברי פולנית, ממשיכים זה שלושה ימים לתקוף בסמוך לעיר שבקינו.

הבניין שהופצץ בעיר דניפרו באוקראינה,

המתקפה על שבקינו היא השנייה מסוגה לאחר שבסוף חודש מאי תקפו מורדים פרו אוקראינים את מעבר הגבול גריוורון וניהלו קרבות עם צבא רוסיה בשטחה  של המדינה קרוב ליממה. הפשיטה הסתיימה בנסיגת הכוחות התוקפים אך היא הסבה מבוכה רבה לקרמלין שכן היא חשפה את אי המוכנות של הצבא הרוסי בהגנה על גבולו הדרומי הארוך עם אוקראינה.

בתוך כך, בהמלך הלילה נהרגה תינוקת בת שנתיים בהפצצה רוסית על העיר דניפרו במזרח אוקראינה. טיל שירה הצבא הרוסי פגע בבניין מגורים ומוטט אותו לגמרי. 22 אזרחים נוספים נפצעו, רבים מהם חולצו מתחת להריסות הבניין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...