פיגוע הטרור שהתבצע בערב שבת בטיילת בתל אביב, שבו נרצח התייר האיטלקי, אלסנדרו פאריני, ונפצעו שבעה תיירים נוספים, עורר זעזוע והלם באיטליה.
בעיתון "איל מסג'רו" דווח כי פאריני נפגע מירי בראשו, והפצועים היו עולי רגל נוצרים שהגיעו לישראל לכבוד חג הפסחא. פאריני, היה עורך דין ובוגר אוניברסיטת LUISS ברומא. בבוקר הפיגוע הגיע עם חברים לחופשה בתל אביב. לפצוע האיטלקי קוראים רוברטו ניקולאי.
"אנו מביעים סולידריות וקרבה למדינת ישראל ולעם ישראל לנוכח הפיגועים שהתרחשו בתל אביב. אנו דוחים בתוקף שנאה, אנטישמיות ואנטי-ציונות, ומדגישים שוב את זכותה של ישראל להתקיים", הודיע נשיא הסנאט האיטלקי, אינייציו לה רוסה.
בתוך כך, ראשת ממשלת איטליה, ג'ורג'ה מלוני, קיבלה דיווחים על הפיגוע. על פי העיתון "לה סטמפה", הנרצח הוא תייר בן 30 מרומא.
Le autorità israeliane confermano la morte del cittadino italiano Alessandro Parini e riportano il possibile ferimento di altri connazionali nel vile attentato a #TelAviv. Esprimo ferma condanna contro il terrorismo e vicinanza alle famiglie. La Farnesina è al lavoro.
— Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) April 7, 2023
התאונה של הרכב של המחבל
בה בעת, משרד החוץ האיטלקי צייץ בחשבון הטוויטר: "אימה ודאגה עמוקה לנוכח הפיגוע הפחדני בתל אביב". המשרד פתח קו חם לאזרחיו. שר החוץ האיטלקי, אנטוניו טאיאני הצהיר כי הוא "מגנה בתוקף את הטרור", ושלח תנחומים למשפחת הקורבן.
סטפנו מרסיאטו, תייר איטלקי השוהה בישראל ונמצא לא רחוק ממקום האירוע סיפר ל"ישראל היום": "עצוב מאוד לשמוע שאזרחים מארצי נפגעו בזמן שבילו במדינה הנפלאה הזו. זו טרגדיה אמיתית. רק הבוקר עשיתי הליכה על הטיילת. אני לא מתכוון לקצר את הביקור, למרות שאני פה עם ילדיי".
יו"ר הבית התחתון של הפרלמנט האיטלקי, לורנצו פונטנה מסר: "אני מביע את תנחומיי העמוקים על הפיגוע שהתרחש בתל אביב. מבקש להביע סולידריות ורגשי קירבה עמוקה למוסדות ולעם בישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו