דיווח רוסי: אנשי "ואגנר" הוציאו להורג את חברם במכת פטיש

בלוגר צבאי רוסי פרסם סרטון מזויע בו נראה אדם שבוי כשהוא מוכה למוות בקורנס • בדיווח נטען כי מדובר בעריק של קבוצת שכירי החרב, אך במקומות אחרים פקפקו באמינותו של הסרטון

לוחמי כוח ואגנר סמוך לעיר בחמוט באוקראינה , רויטרס
לוחמי כוח ואגנר סמוך לעיר בחמוט באוקראינה, צילום: רויטרס

שוב זוועה מבית חברת שכירי החרב "וגאנר" ברוסיה: הבלוגר הצבאי הרוסי Greyzone דיווח היום (שני) כי אנשי חברת שכירי החרב, המגייסת לשורותיה אנסים ורוצחים מבתי הכלא הקשוחים ביותר ברוסיה, הוציאו להורג את חברם שערב במכות קורנס. 

לדיווח המחריד התלווה גם סרטון בו נראה המעשה המדובר באופן גרפי, כשפרצופו של המוצא להורג מטושטש. מדובר בפעם השנייה בה חמושי הארגון מפרסמים סרטון בו נראית הוצאה מסוג מזעזע זה וגם הפעם נטען כי מדובר בעריק שעבר לצד האוקראיני לאחר ששוחרר מהכלא על מנת להילחם לצד אנשי הארגון. 

לטענת הבלוגר הצבאי הרוסי, המוצא להורג הוא דמיטרי יקושצ'נקו, תושב חצי האי קרים הכבוש על ידי רוסיה שהורשע בשוד ורצח ונידון ל-19 שנות מאסר. הוא שוחרר לפני כארבעה חודשים על מנת שילחם לצד אנשי כוח ואגנר וכמה ימים לאחר הגעתו לחזית ערק ועבר לצד האוקראיני. 

Grayzone רומז כי הקורבן סומם ונחטף מהעיר דניפרו שבמרכז אוקראינה והובא לשטח הנשלט על ידי צבא רוסיה בחשאי שם הוא הועבר ,לדיון האחרון במשפטו".  עם זאת, פרשנים צבאיים נוספים שצפו בסרטון טענו כי יש אפשרות גדולה כי הוא מפוברק. 

מגוייסים סמוך למטה "קבוצת ואגנר" במוסקבה,

שמם של לוחמי חברת ואגנר נקשר פעמים רבות למעשים של אכזריות ופשעי מלחמה והארגון נוהג בקלות דעת בחייהם של אנשיו כששולח אותם שוב ושוב למשימות התאבדות מול הקווים האוקראיניים.  אתמול פרסמה רשת החדשות האמריקנית CNN ראיון עם שניים מאנשי הארגון שנפלו בשבי האוקראיני וסיפרו על התנהלותה האכזרית של החברה, בראשה עומד יבגני פריגוז'יון, מקורבו של נשיא רוסיה פוטין. 

"היינו כוח של תשעים לוחמים. נשלחנו להתקפה חזיתית על קווי האויב ושישים מאיתנו נהרגו בגל הראשון. לא היה שום פינוי של הפצועים. מי שהניח את נשקו ורצה להיכנע נורה למוות על ידי צלפים", סיפר אחד הלוחמים השבויים לכתב הרשת האמריקנית.  "לא יכלנו לסגת ללא הוראה, משום שפעולה כזו הייתה גורמת לכך שיירו בנו", הסביר הלוחם. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר